Je bekijkt nu Review: Wat me nu toch gebeurde op weg naar school…

Review: Wat me nu toch gebeurde op weg naar school…

Het meest bekende smoesje is denk ik wel die van de hond en het huiswerk. Dat er heel veel redenen kunnen zijn om te laat op school te komen bewijst het verhaal van “Wat me nu toch gebeurde op weg naar school…” wel. Nieuwsgierig?

Wat me nu toch gebeurde op weg naar school…
Het boek start met de vraag van de juf waarom de jongen zo laat is. Al snel blijkt dat de jongen onderweg heel wat heeft meegemaakt. Reuzenmieren hebben zijn ontbijt gestolen, hij wordt aangevallen door ninja’s, komt een olifantenparade tegen, blijft hangen in een reuzenspinnenweb en de president had zijn hulp nodig. En dat is nog niet alles.

Geduldig vraagt de juf tussendoor of dat de redenen zijn waarom hij zo laat is, maar elke keer volgt er een stroom van nieuwe incidenten onderweg. En dat zijn nog geeneens de redenen waarom hij te laat is. Dat heeft te maken met zijn rugzak en een tijdmachine. En of de juf dat allemaal gelooft?

Al deze smoesjes worden kleurrijk afgebeeld. Afbeeldingen met veel details, waarin veel fantasie en humor is verwerkt. Bij elke afbeelding staan maar enkele regels tekst. Tijdens het lezen zul je enkele sprookjes en legendes herkennen.

In de praktijk
Het hele boek bestaat eigenlijk uit het vervolg van de zin ‘wat me nu toch gebeurde op weg naar school…’ Er komt veel fantasie en creativiteit bij kijken. Iets waarmee je ook met kinderen aan de slag kunt gaan. Ik geef je hieronder enkele suggesties.

  • Laat de kinderen zelf een reden bedenken waardoor ze te laat op school komen. Stimuleer ze om iets te bedenken wat misschien in het echt wel helemaal niet kan. Laat ze hun fantasie gebruiken.
  • Weten de kinderen welke sprookjes en legendes aan bod komen in het verhaal? Leuk om er eens een aantal voor te lezen. Of laat de kinderen er over vertellen.
  • In het boek wordt de jongen opeens heel groot. Praat met de kinderen over wat voor gevolgen dit zou hebben. Welke nadelen zitten er aan, maar ook welke voordelen?
  • Ditzelfde kun je doen met het gegeven dat de jongen ook opeens heel klein wordt.
  • Laat de kinderen een tekening maken van een situatie waarbij ze zelf heel groot zijn. Wissel deze tekeningen uit en laat een ander dezelfde situatie tekenen waarbij het kind heel klein is.
  • In het boek komen reuzenmieren voor. Bespreek met de kinderen grote dieren en kleine dieren. Laat ze een dier wat normaal heel groot is, klein verven en andersom. Wat zouden die dieren dan juist wel en niet meer kunnen?

Dit zijn maar enkele suggesties. Misschien heb je zelf nog wel meer leuke ideeën.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

Wat me nu toch gebeurde op weg naar school…
Auteur: Davide Cali
Illustrator: Benjamin Chaud
Uitgever: De Fontein
Prijs: €12,99

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie