Je bekijkt nu Boekentip: Op avontuur met boeken

Boekentip: Op avontuur met boeken

Krijg je volgend jaar groep 3, dan heb ik een hele leuke boekentip voor je. Namelijk het boek Op avontuur met boeken. Het is een fantasievol prentenboek geschreven en geïllustreerd door Henk Linskens over de waarde van boeken en de kracht van (voor)lezen. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Op avontuur met boeken
Op de eerste bladzijde maken we kennis met het jongetje Roman. Iedereen noemt hem Wurm, want hij is een echte boekenwurm. Zijn hobby is boeken verzamelen, want hij wil graag alles weten.

Hij vindt het heerlijk om voorgelezen te worden en vraagt dit dan ook aan iedereen uit de buurt. Wurm kan alleen slapen als er een boek onder zijn kussen ligt; hij krijgt dan de meest avontuurlijkste dromen.

Bijvoorbeeld dat hij op een eiland terechtkomt of in de zee tussen de geletterde vissen. Hij danst in zijn dromen met een ballerina die kan dansen met boeken en geniet op het boekeneiland. Maar ook overdag zijn er genoeg kansen voor spannende verhalen. Wurm heeft ontzettend veel fantasie. Dit komt door al zijn boeken; hij wordt er een wijs en creatief jongetje van.

Hij weet ook ontzettend veel over dieren en vertelt in het verhaal allerlei weetjes. Ook deelt hij zijn nieuwe ontdekkingen graag met zijn vrienden. Elke dag is weer een nieuwe verrassing; wat zou hij vandaag uit boeken leren? Boekentip: Op avontuur met boeken

In de praktijk
Ik vind Wurm een heel aandoenlijk jongetje en ik herken mezelf in zijn verhalen. Ik was vroeger ook zo’n kind dat altijd met haar neus in de boeken zat. Door dit boek aan de kinderen voor te lezen zullen ze ook zeker de waarde van boeken inzien.

Lezen is iets leuks en het neemt je mee naar plekken waar je anders alleen maar van kunt dromen. Het leert je verplaatsen in andere mensen en daarnaast leer je ontzettend veel over nieuwe onderwerpen.

Ben je op zoek naar leuke ideeën en tips om het lezen te promoten? Bekijk dan eens mijn boek Een klas vol boekenwurmen.

Zeker in groep 3/4 is het belangrijk dat de kinderen enthousiast worden om zelf ook boeken te gaan lezen. Het prentenboek bevat eenvoudige illustraties. Het zijn pentekeningen in vooral de kleuren oranje en blauw. Ze zijn heel duidelijk om vanaf een afstand te bekijken. Het boek is dan ook echt geschikt om voor te lezen in de kring.

Na het voorlezen kan je met de kinderen in gesprek gaan over het verhaal en boeken in het algemeen.

  • Welk boek zou jij onder je kussen willen tijdens het slapen? Waarom?
  • Hoe leuk is het als je een verhaal uit een leesboek ook zou kunnen dromen. Welk boek zou je weleens willen beleven tijdens een droom?
  • Welk boek lijkt je juist veel te spannend of eng om over te dromen?
  • Van welke boeken kan je leren? Wat heb je allemaal geleerd uit boeken?

Op avontuur met boeken
Auteur: Henk Linskens
Illustrator: Henk Linskens
Uitgeverij: Clavis
Prijs: €14,95

Klik hier om het boek te bestellen.

Boekentip: Op avontuur met boeken

 

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie