Je bekijkt nu Boekentip: Samen naar school

Boekentip: Samen naar school

Uitgever Clavis heeft een nieuw boek rondom het thema ‘voor het eerst naar school’ uitgebracht. Het boek Samen naar school is geschreven door Annemie VanDaele en geïllustreerd door Carolien Westermann. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Samen naar school
Wasbeer neemt een hap van zijn boterham. Zo meteen gaat hij na een lange vakantie terug naar school. Wasbeer is een beetje bang en onzeker, want hij kent zijn juf nog niet.

En hij weet ook niet wie de vriendjes in zijn klas zijn. Gelukkig helpen mama, de juf en de nieuwe vriendjes hem.

Mijn mening
Dit is een opbeurend verhaal over hoe spannend (maar ook leuk!) de eerste schooldag kan zijn. Kinderen die voor het eerst naar school gaan zullen zich goed kunnen in leven in Wasbeer.

Net als Wasbeer hebben de kinderen misschien wel een beetje last van buikpijn. De moeder van Wasbeer legt uit dat dit heel normaal is als je iets spannend vindt. Dit kan ook voor de kinderen een geruststelling zijn.

Samen met zijn moeder loopt Wasbeer naar school. Zij herinnert hem eraan dat iets nieuws ook fijn kan zijn. Denk maar aan een nieuw huis of een kindje dat net geboren is.

Uiteindelijk heeft Wasbeer het super naar zijn zin op school. Ze doen leuke spelletjes, eten fruit en spelen lekker buiten. Op de terugweg naar huis vertelt hij honderduit over de juf en zijn nieuwe vriendjes. Het was een fijne dag!

Kinderen in groep 1 zullen veel steun hebben aan dit verhaal. Het is dan ook een geschikt prentenboek om als leerkracht tijdens de eerste schoolweek voor te lezen. Maar dit kan ook prima tijdens het schooljaar wanneer er nieuwe leerlingen instromen .

Uiteraard kan je als ouder je kind ook heel goed voorbereiden op de eerste schooldag. Kortom een echte aanrader voor kinderen die voor het eerst naar school gaan en het best wel een beetje spannend vinden!

Samen naar school
Auteur: Annemie Vandaele
Illustrator: Carolien Westermann
Uitgeverij: Clavis
Prijs: €14,95

Klik hier om het boek te bestellen. 

Boekentip: Samen naar school

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie