Je bekijkt nu Boekentip: Saar in de winter

Boekentip: Saar in de winter

Geef je les aan peuters of ben je ouder van een peuter dan ken je vast de prentenboeken over Saar wel. Er is weer een nieuw vrolijk en herkenbaar deel uitgekomen, namelijk Saar in de winter. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Saar in de winter
Het is winter en erg koud. Samen met oma gaat Saar naar de moestuin. Ze helpt mee met het opvegen van de bladeren en het uithalen van de wortels uit de grond.

Onderweg naar huis lopen ze langs de vijver. Daar zien ze Kas met zijn vader de eendjes voeren. Opeens begint het te sneeuwen. Kas mag met Saar mee en samen spelen ze in de tuin van oma.

Ze gooien sneeuwballen naar elkaar en maken een mooie sneeuwpop. Natuurlijk met een wortel uit de moestuin.

Zelf lusten ze ook wel wat lekkers. Oma heeft een lekkere worteltaart gebakken en warme chocolademelk gemaakt.

Nadat Kas door zijn vader is opgehaald gaan oma en Saar samen knutselen. Ze maken samen een sneeuwpotje en een pindaslinger voor in de tuin. Het was een fijne winterdag!

In de klas
Wat een ontzettend leuk en herkenbaar prentenboek voor peuters. In het verhaal komen diverse aspecten van de winter aan bod; denk aan winterslaap, vogels voeren en spelen in de sneeuw.

De illustraties zijn groot, kleurrijk en enorm aandoenlijk. Fijn om samen met de peuter te bewonderen.

Op het schutblad staan een aantal vragen die je aan de peuter kan stellen. Bijvoorbeeld: ‘Wat maken Kas en Saar samen?’ en ‘Hoe gaat Kas naar huis?’ Zo kan op eenvoudige wijze het begrijpend luisteren geoefend worden.

Op de laatste twee bladzijden wordt een heel duidelijk stappenplan weergegeven hoe je zelf een sneeuwpotje en een pindaslinger kan maken. Super tof om dit samen met de peuter ook echt te gaan doen!

Al met al een leuk prentenboek wat tijdens een echte winterdag voorgelezen kan worden.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

Saar in de winter
Auteur/illustrator: Pauline Oud
Uitgever: Clavis
Prijs: €14,95

Saar in de winter

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie