Je bekijkt nu Boekentip: Wilde dieren in de sneeuw

Boekentip: Wilde dieren in de sneeuw

Van uitgever Clavis kreeg ik een heel bijzonder boek; namelijk een dierenprentenboek met verhalen en informatie. Het boek gaat over wilde dieren in de sneeuw en is dus echt een tip voor in het winterseizoen. In deze blog vertel ik je er graag meer over!

Wilde dieren in de sneeuw
In dit prentenboek maken de kinderen kennis met de leukste wilde dieren in de sneeuw. Het prentenboek combineert feiten en fictie op een ludieke wijze. De verhalen zijn geschreven in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds en zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Het prentenboek bestaat uit 9 bijzondere verhalen. Hierin komen verschillende wilde dieren aan bod, denk aan: de keizerspinguïn, de poolvos, de bruine beer, de ijsbeer, de orka, het rendier en nog meer.

De verhalen zijn door verschillende schrijvers geschreven. Ze bevatten zo’n vier pagina’s en worden ondersteund door mooie kleurrijke illustraties.

Na elk voorleesverhaal beland je op een dubbele pagina met ‘echte’ foto’s en weetjes over het betreffende dier. Erg leuk en informatief om dit met de kinderen te bespreken.

In de klas
Wanneer je met de kinderen werkt rondom het thema winter of dieren in de winter dan mag dit prentenboek absoluut niet ontbreken.

Juist de combinatie van fictie en informatie maakt het boek zo sterk en bruikbaar in ook de hogere groepen. Het leesverhaal laat de kinderen inleven in de verschillende dieren. De informatie geeft juist heel objectief weer hoe de dieren in het echt zijn.

Bij het prentenboek kan je verschillende activiteiten bedenken.

  • Lees het verhaal voor en laat de kinderen er een tekening bij maken.
  • Sommige verhalen zijn ook geschikt om na te spelen.
  • Bij oudere kinderen kan je de helft van het verhaal voorlezen. Laat de kinderen een einde bedenken en opschrijven.
  • Laat de kinderen een poster  of dierenpaspoort maken over een dier met behulp van de informatie uit het boek.
  • Pak een landkaart of wereldbol en onderzoek met de kinderen waar de dieren uit het boek leven.

Kortom een prentenboek wat je heel doelgericht in de klas kan inzetten. Het zorgt niet alleen voor vermaak, maar is ook nog eens heel leerzaam!

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

Wilde dieren in de sneeuw
Samenstelling: Marja Baeten
Illustraties: Gertie Jaquet
Uitgever: Clavis
Prijs: €17,95

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie