Je bekijkt nu Boekentip – Wondere wereld

Boekentip – Wondere wereld

Boeken waarin je kan lezen, ontdekken, knutselen en experimenteren, bestaan die? Ja zeker! De boeken van Wondere wereld zijn boeken waarin deze onderdelen allemaal worden behandeld. Er zijn verschillende boeken van de Wondere wereld. Vandaag een boekentip over de Wondere wereld van bomen en bijen.

De inhoud
Voor deze boekentip maak ik gebruik van twee boeken van de Wondere wereld, namelijk die over bomen en over bijen. De inhoud van de boeken bestaat uit veel informatie op een leuke manier over het thema. Het doel van Wondere wereld is dan ook: ‘kinderen aanmoedigen om de wereld van dichtbij te ontdekken’.

In het boek over bomen ontdek je waaruit bomen bestaan en waarom ze goed zijn voor ons, knutsel je een kleurrijke bomencollage met een heleboel mooie bladeren en kom je te weten hoe oud bomen zijn en hoe je dat kunt berekenen.

In het boek over bijen ontdek je de verschillende bijensoorten en hoe honing wordt gemaakt, knutsel je een huis voor hommels, leer je dansen als een bij, maak je een nectarcafé en kom je te weten wat de beste bloemen zijn voor bijen.

De illustraties
De illustraties in deze boeken zijn gemaakt door Pau Morgan. Het boek ziet er heel aantrekkelijk en kleurrijk uit. De kinderen uit mijn klas wilden ze graag lezen!

Ook de binnenkant is een ware verrassing. De plaatjes zijn duidelijk, kleurrijk en informatief. Alles waar over verteld wordt, wordt duidelijk afgebeeld.

Boekentip - Wondere wereld

In de praktijk 
Zoals ik hierboven al beschreef, wilden de kinderen de boeken meteen lezen. Het niveau van de boeken is voor sommige kinderen nog wel te hoog, maar dat mocht de pret niet drukken.

De kinderen vonden het heel interessant om meer te leren over één bepaald onderwerp. Omdat het boek heel veelzijdig is, doordat er ontdek-, knutsel- en experimenteerpagina’s zijn, werden de kinderen ook op verschillende manieren uitgedaagd of geïnformeerd over het bepaalde onderwerp.

Deze boeken zijn dus zeer geschikt wanneer je werkt met thema’s in de klas. Kinderen leren op deze manier meer over een bepaald onderwerp en kunnen dat op verschillende manieren verwerken.

Ook als leerkracht vond ik het écht hele fijne boeken. In groep 3 werken wij met thema’s en ik vond meteen een hoop ideeën in deze boeken om thema’s uit te gaan werken. De boeken over bijen en bomen zullen vooral in de komende periode heel zinvol zijn in de klassen.

Je kunt er als leerkracht uit voorlezen, kinderen kunnen er zelf uit lezen of gebruiken het als bronnenboek bij opdrachten of experimenten. Er staan duidelijke uitleggen met stappenplannen bij die zo gebruikt kunnen worden bij bepaalde activiteiten in de klas.

Ik vind het doel van Wondere wereld erg mooi en denk dat ze dat doel door deze boeken ook echt behalen. Kinderen aanmoedigen om de wereld om hen heen van dichtbij te ontdekken.

Wondere wereld
Auteur: Andrea Quigley
Illustrator: Pau Morgan
Uitgeverij: Ballon Media nv
Prijs: € 11.30

Klik hier om het boek over bijen te bestellen.
Klik hier om het boek over bomen te bestellen.

Chantal Veenhof

Chantal Veenhof werkt fulltime als juf in groep 3 (na twee jaar als kleuterjuf te hebben gewerkt) in Bunschoten-Spakenburg. Ze heeft de PABO gedaan op de Marnix Academie in Utrecht. Ze is jonge kind specialist en heeft een passie voor het spelend en betekenisvol leren. Op Instagram is ze te volgen onder de naam @jufchantal_

Geef een reactie