Je bekijkt nu In het bos – Maria Dek

In het bos – Maria Dek

Een wandeling in het bos mag in de herfst natuurlijk niet ontbreken. Maar wat zie je allemaal in het bos? En wat kun je er beleven? Het boek ‘In het bos‘ kan de kinderen op ideeën brengen. In deze blog vertel ik je wat meer over het boek.

In het bos

Een jongen loopt op een dag het bos is om zich daar te vermaken. Hij luistert naar het getjilp van de vogels, geniet van het gefluister van de bomen, gaat op zoek naar bosdieren en schreeuwt zo hard hij kan om de vogels wakker te schudden.

Het bos is een plek waar je fantasierijke spelletjes kunt spelen, maar ook een plek om je eventjes rustig terug te trekken. Je kunt je er gerust een hele dag vermaken.

Wat zouden de kinderen in het bos willen doen?

In de praktijk

Dit boek valt op door de prachtige aquarel illustraties. Op de ene bladzijde zijn de illustraties paginagroot en op andere pagina’s zijn de illustraties kleiner met een witte achtergrond. Het geheel voelt rustig, kleurrijk en zacht aan. Je ziet hierboven enkele voorbeelden uit het boek.

Het verhaal is summier en bevat niet echt een probleem/oplossing. Het is meer een beschrijving van dingen die je in het bos kunt doen. Je kunt het boek als inspiratie gebruiken voordat je met de kinderen naar het bos gaat.

Bekijk samen de illustraties en praat erover. Wat zie je? Wat is de jongen aan het doen? Vervolgens zou je een lijstje kunnen maken met activiteiten die je ook in het bos kunt ondernemen. Dit kan heel vrijblijvend en spelenderwijs.

Je kunt de illustraties ook goed gebruiken als inspiratie en de kinderen zelf een aquarelschildering van een activiteit in het bos laten maken.

In het bos
Schrijver: Maria Dek
Illustrator: Maria Dek
Uitgever: Boycott
Prijs: €17,50

In het bos

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie