Je bekijkt nu Review: Hoera, ik ga naar groep 3!

Review: Hoera, ik ga naar groep 3!

De titel had ook kunnen zijn ‘Hoera, ik zit in groep 3’, want het gaat over Daan, die in groep 3 zit. Hij vindt het erg leuk omdat hij graag wil leren lezen, maar het is ook wel een beetje eng. Gelukkig is juf Frieda heel lief. Daan krijgt een eigen tafeltje met een eigen ‘kastje’ en eigen potloden en schriftjes. Woordjes maken vindt Daan het allerleukste. Hij maakt woordjes die rijmen op TAK. Met een P maakt hij PAK, met een Z maakt hij ZAK. En dan pakt hij een K…

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer

Ook leuk! Wat te doen met een kind dat al leest begin groep 3?

Wisselmoment
Hoera, ik ga naar groep 3! is een erg grappig en herkenbaar boek voor kinderen, die net in groep 3 zitten. Het boek is ook goed geschikt om voor te lezen tijdens het wisselmoment, wanneer de kinderen kennis gaan maken in de nieuwe groep. De kinderen krijgen zo een heel goed beeld wat ze in groep 3 allemaal kunnen verwachten. Vooral wanneer je de methode ‘Veilig leren lezen’ gebruikt. Ik zou dan niet het hele verhaal voorlezen, want het zijn best een hoop bladzijden. De eerste helft van het verhaal is dan heel geschikt vind ik, daarin komt namelijk echt aan bod wat de kinderen gaan leren.

Knap geschreven
Het boek is heel knap door Marianne Busser en Ron Schroder op rijm geschreven en bevat prachtige kleuren illustraties van Marijke Duffhaus. De leuke dingen van groep 3 komen aan bod, maar ook de minder leuke dingen, zoals het gemis van het ‘spelen’ en het feit dat veel kinderen net voor de herfstvakantie moe zijn en even geen zin in school hebben.

Het boek is echt een plezier om naar te kijken en heel leuk om voor te lezen!

Hoera, ik ga naar groep 3!
Schrijver: Ron Schröder
Uitgever: The House of Books
Prijs: €12,95

Klik hier om het boek te bestellen.

Hoera, ik ga naar groep 3!

 

 

 

BewarenBewarenBewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie