Je bekijkt nu Review: Het kleurenwinkeltje

Review: Het kleurenwinkeltje

Ik ben ontzettend fan van de boeken van Marianne Busser en Ron Schröder. De boeken zijn ontzettend leuk en spreken de kinderen erg aan. Heel knap hoe zij de belevingswereld van de kinderen weten aan te spreken. De meeste leerkrachten kennen de leukste straat van Nederland wel. Hier staan namelijk hele leuke leerwinkeltjes, bijvoorbeeld het Cijfer-, Letter- en nu ook het Kleurenwinkeltje.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer

Ook leuk! Lees ook mijn review over ‘Het dierenwinkeltje’.

Het kleurenwinkeltje
Dit winkeltje is van Marjolein. Ze is dol op kleuren en daarom verkoopt ze allemaal gekleurde
dingen om de wereld mooier en vrolijker te maken, zoals ballonnen, vlaggetjes, slingers, stiften, en kleurpotloden. En natuurlijk heeft ze ook verf in alle kleuren van de regenboog.

Het kleurenschildertje
Ik bied het prentenboek in meerdere keren aan. Het is namelijk niet een prentenboek met een echt verhaal, denk aan ‘probleem-oplossing’. Het is echt een leerboek waarbij het ook draait om de prenten. De tekst kun je als aanvulling heel goed gebruiken. Ik lees altijd eerst de tekst voor en besteed daarna alle tijd aan het ontdekken van de prent.

Aan het begin van het verhaal wordt ‘Het Kleurenschildertje’ geïntroduceerd. Dit is een mannetje dat door het hele boek gekleurde figuren heeft verstopt. Er staat bijvoorbeeld een geel rondje met een 3 erin. Op die bladzijde moeten de kinderen dus 3 gele cirkels opzoeken. Het wordt voor de kinderen dus nog leuker gemaakt!

CD met liedjes
Achterin het boek zit een CD met tien leuke liedjes over kleuren. Je kunt de liedjes gebruiken tijdens een muziekles, maar je kunt de CD ook in de luisterhoek gebruiken. De kinderen kunnen de liedjes luisteren, terwijl ze in het boek bladeren.

Kleurplaat
Hier kun je een leuke kleurplaat van het kleurenwinkeltje downloaden. Het is een leuk idee om  net als in het boek een kleurwedstrijd te houden.

Het kleurenwinkeltje
Schrijver: Marianne Busser
Uitgever: Moon
Prijs: €9,99

Klik hier om het boek te bestellen.

Review: Het kleurenwinkeltje

 

BewarenBewarenBewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie