Je bekijkt nu Review: Het dierenwinkeltje

Review: Het dierenwinkeltje

Marianne Busser en Ron Schroder hebben weer een nieuw winkeltje bedacht voor in de winkelstraat. Het allerlaatste winkeltje is ‘Het dierenwinkeltje‘. De eigenaar is Bastiaan en hij weet ontzettend veel over dieren. De mensen komen graag bij hem langs om dingen te kopen, maar ook om van alles aan hem te vragen! Marjolein van Het Kleurenwinkeltje komt trouwens ook erg graag langs…

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer

De inhoud en vormgeving
De tekst van het boek is vergelijkbaar als het Cijfer-, Letter- en Kleurenwinkeltje. Het is verdeeld in versjes van vier regels, die op rijm zijn. In het boek staat veel tekst en daarom is het voor mijn kleutergroep te lang om in één keer voor te lezen.

Ik bekijk in de grote kring vooral de prenten en lees hier en daar versjes voor. In de kleine kring lees ik ook de rest van de versjes voor. De prenten van het boek kunnen heel goed dienen als kijkplaat. Alle bekende huisdieren komen aan bod en kun je de kinderen laten aanwijzen en benoemen. Daarnaast wordt ook heel duidelijk de benodigdheden van huisdieren afgebeeld, denk aan hondenmand, riem, aquarium, speeltjes of voer.

Opdracht
Net als het boek ‘Het kleurenwinkeltje’ heeft dit prentenboek ook weer een leuke zoekopdracht. Het begint met een introductieverhaaltje over ‘De muisjes van Bastiaan’. “Ergens in de dierenwinkel heeft een muizenkooi gestaan, maar iemand had het deurtje niet goed op de knip gedaan…..” Nou je raad het vast al wel. Op elke plaat staat een muis, die een cijfer vasthoudt. Dat aantal muizen mogen de kinderen gaan zoeken en die zitten erg goed verstopt! Je kunt het boek dus ook goed inzetten tijdens een rekenactiviteit.

Aanrader!
Het Dierenwinkeltje is echt een ontzettend leuk boek wanneer je gaat werken over de dierenwinkel. Ook kun je het natuurlijk gebruiken rondom dierendag. Als je de andere drie boeken al hebt, dan moet je deze ook echt bestellen! :) Aanrader dus! Je kunt hier nog een kleurplaat downloaden van Het Dierenwinkeltje.

Het dierenwinkeltje
Schrijver: Marianne Busser
Uitgever: Moon
Prijs: €9,99

Klik hier om het boek te bestellen.

Dierenwinkeltje review

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie