Je bekijkt nu Kobe maakt een museum

Kobe maakt een museum

Ik kreeg van de Vier windstreken weer een ontzettend leuk prentenboek opgestuurd, namelijk Kobe maakt een museum. “In alles is wel iets moois te zien en daarom is het soms moeilijk om dingen weg te doen. Dat vindt Kobe ook. Aan het eind van elke zoektochtdag is zijn verzameling spullen wéér gegroeid. Wat kan hij daar eens mee doen? Want nu zitten al zijn dozen en laden toch echt vol… Juist, een museum beginnen! En als hij dat beu is, besluit Kobe zijn spullen een ander leven te geven: hij vereeuwigt ze op een foto en brengt ze daarna naar een antiekwinkel of naar de juiste afvalbak. Of hij knutselt er iets heel bijzonders van, iets wat bijna kunst is en in het museum thuishoort…”

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer

Het verhaal
Kobe is een jongetje met een echte verzameltic. Elke week gaat hij naar het bos om nieuwe spullen op te zoeken. Wanneer hij thuis komt sorteert hij alles netjes en zoekt hij in de encyclopedie op wat het voorwerp precies is. Op een dag heeft hij geen ruimte meer voor zijn spullen en besluit hij om zijn oma te bellen. Zij geeft hem het advies om een museum te beginnen en dat doet hij! Uiteindelijk vindt hij het niet meer zo leuk en bedenkt oma een nog beter plan! Hij maakt een fotoalbum van al zijn spullen en kan nu alles wegdoen, opgeruimd staat netjes! Of zou Kobe toch weer een nieuwe verzameling willen starten?

Lay-out
Het prentenboek is op een bijzondere manier geïllustreerd. De tekeningen lijken met potlood te zijn gemaakt en er wordt veel gebruik gemaakt van groentinten. Hierdoor komt het een beetje retro/scandinavisch over.

Het is echt een prentenboek wat je met een klein groepje kinderen kunt bekijken. Er is ontzettend veel te zien en de illustraties vertellen dan ook een groot deel van het verhaal.

Wat ik ook zo leuk vind is dat het prentenboek een aantal platen bevat waardoor het net een stripverhaal is. Hieronder zie je bijvoorbeeld niet één prent bij de tekst, maar verschillende kleine plaatjes. De illustraties zijn ook gedetailleerd en daardoor een mooie aanvulling op de tekst.

In de klas
Het prentenboek is een hele mooie aanvulling op het thema ‘verzamelen’ of ‘museum’. Je kunt het als leidraad gebruiken, maar er ook leuke ideeën uit halen. Ga ook met de kinderen op zoek naar materialen, laat er kaartjes bij schrijven/tekenen, maak een tentoonstelling, nodig mensen uit, fotografeer de spullen en maak een fotoalbum. Ten slotte leer je natuurlijk hoe de spullen gerecycled moeten worden. Het prentenboek is niet alleen geschikt voor de onderbouw, maar ook voor oudere kinderen erg leuk om te gebruiken!

Kobe maakt een museum
Schrijver en illustrator: Ashild Kanstad Johnsen
Uitgever: De vier windstreken
Prijs: €14,95
Klik hier om het prentenboek te kopen

 

 

 

 

Op de website van de Vier windstreken kun je gratis lessuggesties en kleurplaten downloaden.

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Arlinde

    Weet je, ik denk dat mijn zoon van 10 dit ook nog leuk vindt! Dank je wel voor de uitgebreide recensie!

Geef een reactie