Tinkerlab; 55 playful experiments

Ben je op zoek naar leuke creatieve activiteiten om samen met de kinderen te doen? Wil je de kinderen vooral ook lekker zelf laten experimenten? Dan is het (Engelstalige) boek Tinkerlab echt iets voor jou! In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Ik volgde Rachelle Doorley al langer via Instagram en bekijk ook regelmatig haar fantastische website boordevol activiteiten. Ik kon het dan ook niet laten om haar boek te kopen. :-)

Tinkerlab

Dit boek is echt een geweldige gids als je meer en bewuster creatieve activiteiten wilt aanbieden. Het bevat 55 experimenten/activiteiten die het knutselen, de nieuwsgierigheid en het creatief en kritisch denken stimuleren. Alle activiteiten zijn door kinderen getest en eenvoudig uit te voeren.

De titel tinkerlab slaat op een ruimte waarin kinderen kunnen experimenten en ontdekken. Ook jouw huis of klaslokaal kan in een tinkerlab veranderen.

Maar het boek bevat zoveel meer dan alleen de activiteiten. Het bevat ook veel achtergrondinformatie, interviews en beantwoord allerlei vragen, zoals:

  • hoe creëer je zelf een tinkerlab?
  • welke materialen heb je nodig?
  • hoe organiseer je alle materialen?
  • hoe zit een tinkerlab eruit?
  • wat is creativiteit?
  • etc.

De activiteiten

De activiteiten zijn verdeeld in verschillende categorieën, namelijk:

Design
Tijdens deze activiteiten gaan kinderen o.a. aan de slag met cirkels, stickers, lijm, waterverf, verf, afdrukken maken, tekenspelletjes en collages maken.

Build
Tijdens deze activiteiten gaan kinderen o.a. aan de slag met bouwwerken, loose parts, rietjes, papieren huizen, touw, drijven/zinken en het ontwikkelen van een robot.

Concoct
Tijdens deze activiteiten gaan kinderen o.a. aan de slag met slijm, ijs/zout, verf maken, markeerstiften (experiment), onzichtbare inkt maken en gerechten maken in de keuken. Dit is een hoofdstuk vol met experimenten en proefjes.

Discover
Tijdens deze activiteiten gaan kinderen o.a. aan de slag met klei, natuurspeurtochten, lichtbox, bloemen persen en schaduwspel.

Meer informatie

Het is echt een heel leuk boek om zowel thuis als op school te gebruiken. De activiteiten zijn voor verschillende leeftijden. Sommige zijn meer voor jonge kinderen, andere weer voor oudere kinderen of juist voor allebei.

De activiteiten zijn ook echt origineel, het is een heel fijn inspiratieboek om erbij te pakken. Veel activiteiten kun je met eenvoudige materialen uitvoeren en hoeven niet veel voorbereidingstijd te kosten. Ik ga de komende tijd met mijn bijna-peuter lekker aan de slag!

Tinkerlab
Schrijver: Rachelle Doorley
Uitgever: Roosbooks
Prijs: €19,99

Klik hier voor meer informatie.

Over Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *