Je bekijkt nu Kinderjury 2016. Laat je stem horen!

Kinderjury 2016. Laat je stem horen!

Doe ook mee met de Nederlandse Kinderjury
De Nederlandse Kinderjury kiest elk jaar het beste kinderboek van het jaar. De jury bestaat uit alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Daarmee is de Nederlandse Kinderjury de grootse publieksprijs van Nederland. Hoe zorgt u als leerkracht ervoor dat uw leerlingen verschillende soorten boeken ontdekken, gemotiveerd raken én genoeg boeken lezen? De Kinderjury helpt u graag op weg op via www.www.kinderjury.nl/school met tips en materialen.

Lessen voor het digibord
Breng de Kinderjury in de klas via het digibord! In samenwerking met producent Prowise zijn er 6 tools ontwikkeld voor het digibord. Deze lessen kunt u direct gebruiken in de klas en zijn flexibel in te voegen in uw lesschema. De lessen zijn net zo ingedeeld als het lespakket van de Kinderjury: zowel voor groep 5/6 als groep 7/8 zijn er verschillende lessen over zoeken, lezen en stemmen. Daarnaast is er ook een inleidende les die achtergrondinformatie geeft over de Nederlandse Kinderjury. Alle lessen zijn onderverdeeld in verschillende activiteiten waar u uit kunt kiezen, of die u zelf aan kunt passen. Ze werken op ieder digitaal schoolbord. Kijk op www.kinderjury.nl/school voor alle informatie.

poster_11-01_kleinStemmen
Laat uw leerlingen in de klas stemmen op hun favoriete boek! De stemperiode van de Nederlandse Kinderjury loopt nog tot woensdag 20 april 2016. Download het stemformulier om vervolgens te kopiëren en te gebruiken in de klas. Stemmen kan natuurlijk ook online op www.kinderjury.nl.

Stuur de papieren stemformulieren op naar:

Kinderjury
Herengracht 166
1016 BP Amsterdam

Bekendmaking winnaars
De prijs van de Nederlandse Kinderjury wordt uitgereikt op zondag 12 juni op de Kinderboekenparade. Het Kinderboekenmuseum in Den Haag werd de hele dag omgetoverd tot een magische wereld waarin het kinderboek tot leven komt. Kom ook met uw klas, entree is gratis! Kijk op www.kinderboekenmuseum.nl/Kinderboekenparade voor het programma.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie