Je bekijkt nu Review: Maan roos vis

Review: Maan roos vis

Groep 3 is het jaar waarin de kinderen leren lezen en schrijven. Maar wist je dat ouders ook thuis op een educatieve manier met het lezen aan de slag kunnen gaan? Speciaal voor kinderen in groep 3 heeft Zwijsen een tijdschrift ontwikkeld, namelijk ‘Maan roos vis‘. Dit tijdschrift sluit aan bij de bekende leesmethode Veilig Leren Lezen; de grootste lesmethode van Nederland.

Maan, roos, vis
Wanneer je door het dikke tijdschrift bladert kom je allerlei gekleurde opdrachten tegen die het lezen, schrijven, rekenen en tekenen stimuleren. De wat meer schoolse oefeningen, denk aan schrijfopdrachten, leesteksten en invuloefeningen worden afgewisseld met prachtige posters, moppen, puzzels, een bordspel, stripverhaal en teken- en knutselopdrachten. Helemaal achterin vind je alle oplossingen. De afwisselende oefeningen maken het voor de kinderen een ontzettend boeiend en uitdagend tijdschrift.

Review: Maan roos vis

Het tijdschrift Maan roos vis sluit zowel aan bij de inhoud van de kernen van de maan-versie als bij de kim-versie. Daarmee is dit het enige tijdschrift dat helemaal aansluit bij de leesontwikkeling van het kind. Het voordeel hiervan is dat kinderen thuis op het juiste niveau verder kunnen oefenen. In het tijdschrift worden dezelfde letters, woorden en lettertype als de leesmethode gebruikt. Ook komen de pictogrammen bij de oefeningen overeen. De kinderen weten hierdoor precies wat ze bij de opdrachten moeten doen en kunnen zonder veel hulp van ouders aan de slag.

Pluskatern
Wat ik een groot pluspunt vind is dat er ook gedacht is aan de kinderen die al wat verder zijn. De laatste vier bladzijden bestaan namelijk uit pluspuzzels. Deze katern is speciaal voor de snelle lezer en bestaat uit gekke weetjes, extra moeilijke puzzels, leuke testjes en grappige verhaaltjes om zelf te lezen.

Review: Maan roos vis

Review: Maan roos vis
Abonnement
Het is mogelijk om als ouders een abonnement op het tijdschrift te nemen. Elke maand valt Maan roos vis dan in de brievenbus. Het abonnement (10 nummers) stopt automatisch na het schooljaar. Als abonnee krijg je daarnaast automatisch elke maand de gratis Maan roos vis-nieuwsbrief toegestuurd met daarin informatie over de ontwikkeling van je kind, winacties met mooie prijzen en gratis werkbladen.

Enthousiast geworden? Sluit meteen een jaarabonnement af! Nu van €34,95 voor slechts €28,-.

Klik hier om het jaarabonnement te bestellen.

Dit artikel is geschreven is samenwerking met Maan roos vis. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Patricia

    Hoi hoi,

    Is dit een vervolg op de Bobo ?

Geef een reactie