Je bekijkt nu 5 spullen die in mijn schooltas zitten

5 spullen die in mijn schooltas zitten

Elke dinsdagavond leg ik mijn spullen klaar voor de volgende dag. Op woensdag tot en met vrijdag sta ik namelijk voor de klas. Ik maak mijn lunchtrommel klaar, zoek mijn kleding uit en pak mijn tas in. In deze blog wil ik je graag vertellen wat ik allemaal meeneem naar mijn werk. Ik heb een hele fijne dames laptoptas gekregen van de Marington en hier past gelukkig alles in.

Ik heb de tas gratis gekregen. Lees hierover ook mijn disclaimer.

Deze 5 dingen mogen niet in mijn schooltas ontbreken:

Mijn camera
Ik neem regelmatig mijn camera mee naar school. Ik fotografeer knutselwerkjes, activiteiten van kinderen of speelgoed. Ik vind het ontzettend leuk om te fotograferen en probeer de foto’s zo mooi mogelijk te maken. Veel foto’s gebruik ik voor mijn website, maar ik zet ook foto’s op de Facebookpagina van de school of ik bewaar ze in mijn archief. Zo kan ik de dingen onthouden die ik per thema heb gedaan en hoef ik het jaar erop niet weer alles opnieuw te bedenken.

Lees en prentenboeken
Ik heb inmiddels een grote verzameling aan lees- en prentenboeken. Deze bewaar ik in een grote boekenkast bij mij op zolder. Geregeld neem ik prentenboeken passend bij het thema waar we over werken mee naar school om uit voor te lezen. Ook neem ik wel eens leesboeken mee, die de kinderen mogen lezen. Ik merk dat de kinderen dit erg leuk vinden en ze gaan altijd heel voorzichtig met mijn boeken om. Wel zet ik er duidelijk mijn naam in, zodat het boek niet zo snel tussen de andere boeken verdwijnt.

5 spullen die in mijn schooltas zittenLunchpakket 
Ik vind het belangrijk om goed voor mezelf te zorgen en besteed dan ook best veel tijd aan mijn lunchpakket. Ik heb al eerder een blog geschreven waar ik mijn favoriete lunchrecepten deel. Hoe beter ik eet hoe meer energie ik heb voor mijn werk.

Agenda
Ik ben zo’n persoon die liever een echte agenda bij de hand heeft dan haar telefoon. Ik schrijf graag alles op en een agenda geeft mij echt overzicht. Wanneer ik mijn agenda vergeet dan kan ik ook wel lichtelijk in paniek raken. In mijn agenda staan namelijk al mijn afspraken (zowel prive, zakelijk, als school), maar hierin bewaar ik ook to do lijstjes en andere belangrijke gegevens.

Notitieboek
Mijn notitieboek heb ik standaard in mijn tas zitten. Op de meest gekke momenten krijg ik inspiratie voor een leuke blogpost of lesidee, dit schrijf ik dan gelijk op. Daarnaast noteer ik belangrijke informatie die ik krijg van een kind, ouder of collega. Aan het einde van mijn werkweek bekijk ik nog eens wat ik heb opgeschreven en dit mail ik door naar mijn duo’er of ik zet belangrijke dingen in ons leerlingvolgsysteem.

Ik neem best een hoop spullen mee naar school en daarom moet mijn tas wel van degelijk materiaal zijn. Wanneer ik naar mijn studie ga, dan neem ik zelfs ook nog een laptop mee. Wil je ook zo’n mooie 17 inch laptoptas? Kijk dan eens in de webshop van Marington. Wie weet vind je ook een mooi exemplaar! Ik kan iedergeval weer een heel aantal jaren vooruit.

Wat mag er in jouw schooltas niet ontbreken?

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie