Je bekijkt nu Doe mee met de SOS Family Challenge in Oeganda

Doe mee met de SOS Family Challenge in Oeganda

Heb je een speciale band met je broer of zus en altijd al samen een bijzondere actie willen ondernemen? Houd je van reizen, heb je een hart voor kinderen en heb je wel zin in een avontuur? Dan heb ik een geweldige challenge voor je. In deze blog vertel ik je graag meer over de SOS Family Challenge .

Dit artikel is geschreven in samenwerking met SOS Kinderdorpen. 

SOS Family Challenge – Brothers & Sisters edition
SOS Kinderdorpen organiseert een avontuurlijke trekking voor 15 personen door het Oegandese Rwenzori gebergte.  De tocht voert dwars door de mystieke ‘Mountains of the Moon’ zoals het Rwenzori gebergte ook wel wordt genoemd.

Je maakt kennis met de wondere wereld van schilderachtige vergezichten, prachtige valleien, bergmeren en mistige bossen. Je doorkruist verschillende vegetatiezones variërend van tropische regenwouden tot aan bamboebossen en indrukwekkende bergtoppen permanent gehuld in sneeuw. Het wordt de reis van je leven! Doe mee met de SOS Family Challenge in Oeganda

De tocht eindigt in Fort Portal waar je kennis maakt met het werk van SOS Kinderdorpen. Een SOS kinderdorp is een omgeving waar kinderen zonder ouders of veilig thuis kunnen opgroeien in een nieuwe familie. Kinderen groeien op met (nieuwe) broertjes en zusjes en een liefdevolle SOS moeder in een SOS familiehuis totdat zij op eigen benen kunnen staan.

Een veilig thuis binnen een liefdevolle familie: elk kind heeft er recht op, maar helaas is dit niet voor elk kind vanzelfsprekend.  Ik vind het ontzettend schrijnend dat zoveel kinderen wereldwijd niet opgroeien bij hun eigen familie, omdat ze hun ouders verloren zijn of omdat hun ouders en/of de brede familie niet in staat zijn om de zorg voor hen te dragen.

Het maakt mij dankbaar dat ik een fijne familie heb waar ik op kan terugvallen en mee kan lachen. Ik vind het geweldig dat SOS kinderdorpen zich voor deze kinderen inzet om ze een goede jeugd en een hoopvolle toekomst te bieden!

Doe mee met de SOS Family Challenge in Oeganda

In actie voor kinderen in Oeganda
Wil jij een steentje bijdragen en deze kinderen helpen? Dan is deze reis echt iets voor jou! Naast de fysieke uitdaging heeft SOS Kinderdorpen namelijk nog een uitdaging verbonden aan deelname aan deze Family Challenge. Ze vragen deelnemers om minimaal €3.000,- per persoon aan donaties te werven.

Met deze bijdrage laat SOS Kinderdorpen Oegandese kinderen in een liefdevolle familie opgroeien. Dat is heel hard nodig, want in Oeganda groeit 1 op de 7 kinderen op zonder familie. Het bijzondere is dat je tijdens de reis kennis maakt met kinderen en families die al geholpen zijn door SOS. Zo zie je met eigen ogen hoe jouw bijdrage kinderlevens voorgoed veranderen.

Enthousiast geworden? 
Meld je dan aan voor de SOS Family Challenge – Brothers & Sisters edition – en ga samen letterlijk door pieken en dalen tijdens een 6-daagse trekking door het Oegandese Rwenzori gebergte; een onvergetelijke ervaring met je broer of zus!

Klik hier voor meer informatie of bekijk onderstaand filmpje. 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie