Je bekijkt nu Rapportmapje; op maat gemaakt voor jouw school

Rapportmapje; op maat gemaakt voor jouw school

De afgelopen jaren zijn steeds meer basisscholen overgestapt naar het digitaal rapport. Na het printen wil je het rapport netjes in een mapje kunnen opbergen. Hiermee is de vraag naar een geschikte omslag voor de losse rapportbladen gekomen. Rapportmapje.nl heeft hiervoor een passende oplossing ontworpen waar ik je in deze blog graag meer over wil vertellen.

De blog is geschreven in samenwerking met rapportmapje.nl.

Rapportmapje
Als school wil je het geprinte rapport natuurlijk niet los meegeven of in een eenvoudige snelhechter doen. De kans is dan groot dat het niet zonder scheuren of kreukels bij de ouders terecht komt. Je wilt een mooie omslag voor het rapport wat tegelijkertijd een visitekaartje voor de school is. Het rapport gaat tenslotte vaak de hele familie- en vriendenkring rond.

Bij rapportmapje.nl kan je door een illustrator een uniek ontwerp voor een omslag laten maken waardoor het persoonlijk en herkenbaar wordt voor ouders, leerkrachten en kinderen. Voordat het ontwerp gemaakt wordt kunnen de wensen van de school worden besproken.

Welke kleuren zijn geschikt? Wat is de huisstijl van de school en hoe ziet het logo eruit? Wanneer de school nog geen eigen huisstijl heeft, dan kunnen ze hier ook bij helpen.

rapportmapjes

Mijn mening over de rapportmapjes
Ik heb verschillende rapportmapjes opgestuurd gekregen en bekeken. Ik ben blij verrast over de rapportmapjes. Ze hebben stuk voor stuk een erg vrolijke, eigentijdse en kindvriendelijke uitstraling.

De rapportmapjes zijn transparant waarop zwarte letters en illustraties staan. Het voorblad is juist kleurrijk geïllustreerd wat prachtig doorschijnt op de omslag. Hierdoor wordt het een heel mooi geheel, wat enorm aansprekend is. Een bijkomend voordeel van het voorblad is dat het eenvoudig en kostentechnisch aantrekkelijk gepersonaliseerd kan worden door als leerkracht de naam van de leerling zelf erop te printen of schrijven.

De mapjes voelen stevig aan; ze zijn zeker geschikt om de gehele basisschoolperiode te gebruiken. Wat belangrijk is, is dat de omslag tegen een stootje kan en de rapportbladen beschermd tegen regendruppels of andere vloeistoffen. Ook na groep 8 blijft het zo een mooie tastbare herinnering aan de basisschooltijd. De rapportbladen kunnen echt netjes bewaard blijven.

Uiteraard kan je, al dan niet met een aangepast ontwerp, de mapjes ook voor andere doeleinden gebruiken. Bijvoorbeeld als portfolio, huiswerkmap of vergadermap voor de leerkrachten.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie eens op de website rapportmapjes.nl. Hier vind je nog veel meer inspirerende voorbeelden en kan je contact opnemen voor advies op maat. In januari 2019 zijn ze ook aanwezig op de NOT. Dan kan je de voorbeeld rapportmapjes uitgebreid bekijken en al je vragen stellen.

Rapportmapjes.nl is onderdeel van de website Allesvoormijnschool.nl. Een ontwerpbureau waar je ook terecht kan voor gymshirts, kalenders, website, huisstijl en nog veel meer.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie