Valentijn spel

Het is bijna Valentijnsdag, daarom heb ik een leuk spel rondom dit thema gemaakt. Je kunt het spelbord op verschillende manieren inzetten. In deze blog geef ik graag een aantal voorbeelden.

Ik heb het spel gemaakt met groep 3/4 in mijn achterhoofd, maar ik weet zeker dat je het template (bordspel) ook wel op andere manieren kan inzetten.

Vriendjes van 10
Je hebt bij het spel een kleurendobbelsteen en gewone dobbelsteen nodig. De kinderen zetten hun pion bij start. Ze gooien met zowel de kleuren- als de cijferdobbelsteen.

Stel de speler gooit 3. Het kind zegt dan welk cijfer er bij moet om samen 10 te krijgen. De kleur van de kleurendobbelsteen bepaalt naar welk gekleurd hart het mag. Wie is er als eerste op of over het laatste hart?

Sommen tot 20
In principe kan je dezelfde manier gebruiken als hierboven. De kinderen gooien nu met twee cijferdobbelstenen en tellen de score bij elkaar op. Is het goed, dan mogen ze naar het gekleurde hart dat hetzelfde is als de kleurendobbelsteen.

Groep 4
Ook in groep 4 kan je het spelbord gebruiken. Je kunt dan bijvoorbeeld de cijfers van twee dobbelstenen laten vermenigvuldigen. Of drie dobbelstenen gebruiken waarvan ze de punten moeten optellen.

Spelbord downloaden
Kortom; genoeg mogelijkheden om het spelbord in te zetten. Heb jij ook nog een leuk idee? Laat het dan hieronder in een reactie weten!

Ga je het spelbord gebruiken? Ik vind het heel leuk als je me tagt op Instagram. Je kunt me vinden op @klasvanjuflinda.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Kelly

    Leuke activiteiten! Hier vind ik zeker inspiratie voor in mijn klas! ;-)

Geef een reactie