Je bekijkt nu Spellen Gi Ga Groen groep 3

Spellen Gi Ga Groen groep 3

In oktober start weer de jaarlijkse Kinderboekenweek. Dit keer is het thema Gi Ga Groen en staat de natuur centraal. Ik heb voor dit thema drie gratis leesspellen en ander materiaal voor groep 3 gemaakt die ik in deze blog zal bespreken.

Memorie

Aan elke letter van het alfabet is een afbeelding gekoppeld. De kinderen matchen de afbeelding met de juiste beginklank. Je kunt de kaartjes ook op de kop leggen en er memorie mee spelen. Dan kun je het beste een selectie van de kaartjes maken.

De afbeeldingen zijn: appel, boom, dolfijn, framboos, geit, hooi, jaguar, kiwi, lieveheersbeestje, maan, nest, paddenstoel, rups, spin, tak, vulkaan, wolk, zonnebloem.

Klik hier om het spel te downloaden.

De vuilniswagen

De vuilnisman rijdt door de wijk en volgt intussen een letterspeurtocht. Hij moet allerlei vuilnisbakken legen. Komt hij op een vuilnisbak dan moet de speler een beurt overslaan. Wie is er als eerste bij de vuilnisbelt?

De spelers benoemen steeds de letters waar ze langslopen. De kinderen mogen elkaar helpen als ze een letter niet weten.

Klik hier om het spel te downloaden.

Leesteksten Gi Ga Groen

Tijdens mijn jaren voor groep 3/4 nam het lezen een hele belangrijke plaats in. In de klas besteedde ik dan ook veel aandacht aan het leesonderwijs, dit deed ik door veel met teksten te werken. De teksten die ik uitkoos sloten altijd aan bij de thema’s. 

In onderstaande bundels vind je teksten rondom het thema Gi Ga Groen. De teksten zijn zowel in kleur als in zwart-wit beschikbaar.

Klik hier voor de leesteksten op AVI start

Klik hier voor de leesteksten op AVI M3

Klik hier voor de leesteksten voor groep 4

Speuren naar afval

Er moet afval opgeraapt worden! In een bak met bladeren ligt allerlei soorten afval met daarop mkm-woorden in een heel klein lettertype. De schoonmakers graven om de beurt een voorwerp op en onderzoeken met een vergrootglas het woord. Wat staat er? Dit schrijven ze op het werkblad.

Klik hier om de kaartjes te downloaden.

Klik hier om het werkblad te downloaden.

Plusboekje boswachter

Ga je aan de slag met het thema herfst, dan kun je dit plusboekje goed gebruiken voor de sterke lezers. Door middel van boeiende leesteksten en uitdagende opdrachten leren de kinderen over het bos en het werk van een boswachter.

De opdrachten zijn verdeeld over drie weken. Door middel van de weektaak krijgen de kinderen inzicht in de opdrachten die zij per dag mogen doen. Meestal is dit het lezen van een leestekst en een bijbehorende opdracht.

Klik hier voor het plusboekje boswachter

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Gea v L

    Dag Linda, bij het spel speuren naar afval zitten kaartjes en een werkblad voor de woorden. Maar om welke woorden gaat het precies? Ik kom daar even niet uit. Of is het de bedoeling dat je zelf woordkaartjes maakt?

Geef een reactie