Je bekijkt nu Herfstklei die naar appeltaart ruikt

Herfstklei die naar appeltaart ruikt

De kinderen in mijn klas zijn gek op kleien. We hebben van dat fabrieksklei bij ons op school en aangezien er zoveel leuke kleirecepten op internet staan vond ik het tijd worden om dit ook eens in de klas uit te proberen. Op de website van Kleuterklasse vond ik een mooi basisrecept voor pepernotenklei. Ik heb aan een ouder gevraagd of ze deze klei wilde maken, maar om dan in plaats van speculaaskruiden kaneel te gebruiken.

Ook leuk: appelmoes maken met de klas! 

Bij de Xenos heb ik kleine appeltjes (of zijn het besjes?) gekocht en in mijn keukenlade vond ik nog wat muffinvormpjes. De kinderen konden zo zelf appeltaart maken! Ze vonden het heerlijk om lekker met hun handen te kneden en om de muffinvormpjes te vullen met appeltjes en deeg. Sommigen maakten er een plaattaart van, ook lekker! ;-) En wat rook het heerlijk naar kaneel in de klas!

herfstklei dat naar appeltaart ruikt

 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie