Je bekijkt nu Appelmoes maken (recept)

Appelmoes maken (recept)

Met groep 2/3 hebben we drie weken gewerkt rondom het thema ‘de boom’. We hebben het thema afgesloten door samen appelmoes te maken. In de herfst zijn appels overal verkrijgbaar, dus het past heel goed bij het thema. Ik heb elk kind een appel mee laten nemen, zodat je er zelf geen kosten aan hebt.

Samen recept bedenken
Voor het appelmoes maken heb ik samen met de kinderen het recept bedacht. Sommige kinderen wisten niet goed wat het was of hadden nog nooit appelmoes geproefd. Door het samen met ze te bedenken begint het meer te leven.

Ook hebben we bedacht wat we allemaal nodig zouden hebben. Samen hebben we het recept opgeschreven en later heb ik er plaatjes bij gezocht. Het was zo echt het recept van de kinderen en vol trots lieten ze het dan ook aan hun ouders zien.

Sommige ouders maakten er ook weer foto’s van om het thuis ook te maken. Hoe leuk is dat!

Hulp van ouders
Twee ouders hebben van te voren de appels geschild en in stukken gesneden. Om de beurt mochten de kinderen daarna de appels in kleine stukjes snijden.

Wij hebben op school een kookplaat, die je in de klas kunt zetten. Heel handig en ideaal om eenvoudige dingen op te koken. Alle appelstukjes mochten de kinderen in de pan doen en dan is het een kwestie van goed roeren en wachten.

In het recept staat dat er suiker bij moet, maar dat heb ik niet gedaan. Ik ben zelf niet zo van de suiker en vind het in appelmoes ook eigenlijk niet echt nodig. Natuurlijk moest er wel een snuf kaneel in.

Toen het klaar was hebben alle kinderen een bakje met appelmoes gekregen en tijdens het kijken van Huisje boompje beestje (over de appelboom) hebben ze heerlijk gesmuld.

Ook leuk: appeltaartklei maken. 

Appelmoes maken

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie