Genieten van de herfst

De herfst is weer begonnen! Ik kan ontzettend genieten van dit seizoen, ik vind het altijd iets knus en gezelligs hebben. Het is niet te warm en niet te koud en je mag weer lekker op de bank kruipen met een goed boek, een kop thee en een lekkere reep Toney Chocolony.

Als ik struin over Pinterest dan word ik altijd verliefd op de herfstplaatjes, en wie niet? Ook bij mij komen dan allerlei ideeën op die ik graag zou willen doen. Dit jaar wil ik mij voornemen om echt van het seizoen te genieten. Om de tijd te nemen en bewust de herfst in te ademen. De herfst is een mooi seizoen om samen met de kinderen leuke activiteiten te ondernemen en hier wil ik mij de komende tijd ook op de website op richten.

Wat ga jij doen?
Ik wil je uitdagen om ook eens een lijstje te maken van activiteiten die je de komende ‘ber’ maanden graag zou willen doen. Probeer eens los te komen van je werk door een stapje terug te doen en geniet van de omgeving, je gezin of partner. Doe eens iets waar jij echt zin in hebt, dit kan een avondje bankhangen zijn of een hele zaterdag filmkijken of een spelletjesavond organiseren voor vrienden. Maar focus je eens op wat echt belangrijk is. Het leven draait niet alleen om school of jufzijn.

Je kunt natuurlijk ook activiteiten samen met je gezin of partner bedenken. Maak samen een leuke lijst, zodat je weet waar iedereen zin in heeft en plan deze dan ook gelijk in je agenda. Goede voornemens lukken meestal alleen als je ze ook echt inplant, want anders vergeet je het weer snel. En misschien lukken uiteindelijk niet al je plannen, maar dat is niet erg. Het gaat erom dat je er je best voor doet.

Je hoeft niet alleen maar de deur uit te gaan, ook thuisdagjes zijn helemaal prima. Wat zou je allemaal op je herfst bucket list kunnen zetten? Denk aan het maken van echte herfstrecepten, een fijn boek lezen, een romantische film kijken, een boswandeling maken, iets knutselen van bosmaterialen of spelletjes spelen. De komende weken kun je blogs verwachten rondom de herfst, het bos en decoreren. Ik hoop dat jij en de kinderen er iets aan zult hebben!

Rust nemen
In de zomer zijn we vaak helemaal opgeladen, vrolijk en willen we 101 dingen tegelijkertijd doen. De herfst vind ik een mooi tussenseizoen, even rustig aandoen, tijd hebben voor jezelf en je naasten. Iets vaker de laptop dichtklappen en meer ‘real life’ contacten hebben. Hierdoor kom je ook beter de ‘voor veel mensen depressieve winter’ door. Laat je door de komende blogs inspireren en geniet samen met de kinderen van de prachtige herfst!

Hoe gaat jouw herfst eruit zien?

Auteur:

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Ze werkt drie dagen per week in groep 3/4 op een basisschool in Veenendaal. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en heeft ze de Master SEN richting gedragsspecialist afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *