Je bekijkt nu Leuke activiteiten in de herfstvakantie

Leuke activiteiten in de herfstvakantie

Na een eerste schoolperiode is het voor de kinderen ontzettend fijn om zich even lekker te kunnen ontspannen in de herfstvakantie. Hopelijk wordt het lekker weer en kunnen de kinderen zich buiten vermaken.

Vervelen is helemaal niet erg, maar voor het geval dat wil ik je graag 5 tips geven voor leuke activiteiten in de herfstvakantie.

Ga naar een museum
Ik dacht altijd dat musea voor kinderen vrij saai zijn. Nu ik mij er meer in verdiep moet ik toch toegeven dat de meeste musea veel activiteiten voor kinderen organiseren. In de herfstvakantie hebben ze vaak speciale programma’s voor kinderen. De moeite waard om eens te kijken.

Ga naar het bos
De meeste kinderen vinden het heerlijk om de natuur in te gaan. Lekker met takken slepen, hutten bouwen of kriebelbeestjes en herfstvruchten zoeken. Buitenspelen is ontzettend belangrijk, want het heeft andere kenmerken dan spel binnen en vormt daardoor een onmisbaar onderdeel van het ontwikkelingsaanbod.

Het is super leuk om ze een natuurpakket te geven, zodat de kinderen ook gericht met de natuur aan de slag kunnen gaan.

Op de website van de Natuurmonumenten hebben ze een speciale pagina voor kinderen opgericht. Hierop vind je allerlei activiteiten en tips om buiten de mooiste avonturen te beleven.

Zo hebben ze een lijst gemaakt met allerlei activiteiten voor in de herfst, super handig om inspiratie op te doen!

Leuke activiteiten in de herfstvakantie

Ga schatzoeken
Kinderen vinden het maken van een wandeling vaak saai, maar je kunt het spannender maken door gericht ergens naar te zoeken. Over heel de wereld zijn er miljoenen chaches verstopt, die je door middel van een GPS of app op je telefoon kunt zoeken.

Er is nu ook een website opgericht speciaal met caches voor kinderen. Zoek op de website geocachingkids  een cache bij jou in de buurt en voer de coördinaten in op je telefoon. De speurtocht begint nu naar het zoeken van de schat!

Sommige caches zijn makkelijk te vinden, maar je kunt ook een cache uitkiezen waar de kinderen eerst een puzzel moeten oplossen. Super leuk om met elkaar te doen!

Ga koken of bakken
Samen met anderen koken en bakken is vaak gezellig. Je kunt kletsen over allerlei onderwerpen en intussen ben je bezig. Kinderen die vroeger veel met hun moeder (of vader) hebben gebakken weten dit vaak nu nog.

De meeste kinderen vinden het ontzettend leuk om te koken of bakken. Koken vergroot de taalvaardigheden op verschillende vlakken. Daarnaast werk je tijdens koken aan allerlei rekenskills en ze leren belangrijke vaardigheden die ze later in hun leven weer zullen gebruiken.

Al eerder schreef ik een blog waarom je eigenlijk met ze moet koken of bakken. Op mijn website staan al een aantal recepten, denk aan koekjes, appelmoes of appelflappen.

Organiseer een spelletjesmiddag
Haal de spelletjes uit de kast of ga eerst samen naar de spellenwinkel/kringloop om een nieuw spel te kopen en organiseer een spelletjesmiddag.

Je kunt natuurlijk zelf met de kinderen spelen, maar het is ook leuk om wat buurtkinderen uit te nodigen.

Een spel wat ik altijd met mijn broer deed en geschikt is voor een middag vermaak is Monopoly.

Wat ga jij met de kinderen doen in de herfstvakantie?

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie