Je bekijkt nu Kant en klaar thema rondom het kerstfeest

Kant en klaar thema rondom het kerstfeest

De decembermaand is altijd ontzettend druk, maar wel erg gezellig! De maand begint met het feest van Sinterklaas en als we hem uitgezwaaid hebben, gaan de meeste groepen rond Kerst werken. Eigenlijk is het jammer dat we Kerst niet als eerst vieren, want dit is toch wel het belangrijkste decemberfeest! Daarnaast zit er vaak nog maar weinig tijd tussen de Sinterklaasviering en de kerstvakantie, dat betekent dat Kerst er vaak nog even tussen gepropt wordt. Belangrijk dus om deze weken effectief te gebruiken.

Project ‘Goedmaken’
Mijn missie was om een project van twee weken rondom Kerst te ontwikkelen waarbij de kern van het feest wordt uitgelegd, zodat elk kind na deze twee weken kan vertellen waar Kerst eigenlijk om draait. Ik heb een project rondom het boek ‘Goedmaken’ van uitgever Arkmedia ontworpen. Het boek is geschreven door Willemijn de Weerd en de illustraties zijn door Marieke ten Berge gemaakt.

Het verhaal gaat over Sara en Ruben die op school naar de kerstviering toe leven. Juf legt uit waarom we eigenlijk kerst vieren: God stuurde zijn Zoon naar de aarde om het weer goed te maken met de mensen. In de aanloop naar de kerstviering krijgen Sara en Ruben ruzie. Gelukkig vindt juf een manier waarop zij het weer goed kunnen maken met elkaar.
Het prentenboek sprak mij erg aan, omdat het een herkenbaar verhaal is voor kleuters. Daarnaast wordt de boodschap van het kerstfeest duidelijk uitgelegd.

Het draait in dit dus project niet om bijzaken, zoals de kerstboom of cadeaus. Nee, in dit project gaat het om een Geschenk met een hoofdletter geschreven. Over het kindje Jezus wat voor ons in een kribbe is geboren. Het bijzondere Kindje, dat zoveel van ons houdt!

In het kort
Het is een project van 53 pagina’s met lessen voor taal, rekenen en wereldoriëntatie rondom kerst, vanuit een christelijke visie en overtuiging, aan de hand van het boek ‘Goedmaken’ van Willemijn de Weerd en Marieke ten Berge. Het project heeft een tijdsbestek van twee weken en aan de hand van een lesrooster worden de activiteiten overzichtelijk weergegeven.

De prijs is €8,95 en je kunt het via Kleuteruniversiteit bestellen. Je kunt het dan direct online downloaden en uitprinten!

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie