Je bekijkt nu Kerst in de huishoek

Kerst in de huishoek

Ik ben altijd best blij als sinterklaas terug naar Spanje gaat. De spullen mogen weer voor een jaar opgeruimd worden en de kerstspullen mogen te voorschijn komen. Ik vind al die lichtjes en kaarsen heel gezellig en knus.

Zeker na zo’n drukke sinterklaastijd is het prettig om weer wat rustig aan te doen. Ook wel zo fijn voor de kinderen die vaak voor de kerstvakantie best moe zijn. In deze blog vertel ik over kerst in de huishoek.

Wat staat er in de hoek?
Ik heb alle sinterklaasspullen uit de huishoek weggehaald, maar bewust nog wel de openhaard laten staan. Mijn doel was om een gezellige huishoek te maken met een fijne kerstsfeer. Een plekje waar ze lekker kunnen spelen en waar zelfs groep 3 zich met een boekje terug trekt.

Het bed/de bank is gemaakt van een kast met het kussen uit de gymzaal. Hier heb ik een gezellig plaid overheen gelegd. Met wat fijne kussens is het een heerlijk plekje. Door een krans op de openhaard te hangen en een kleine kerstboom (o.a. te koop bij de Action) neer te zetten ziet het er gelijk heel sfeervol uit.

Op zoek naar leuke reken- en taalspellen rondom het thema kerst voor groep 3? Kijk dan naar het spellenpakket in de webshop.

Kerst huishoek

Kerst in de huishoek


Ik probeer de huishoek steeds af te wisselen en zo min mogelijk spullen neer te leggen. Ook stuur ik het verhaal vaak wel een beetje. Mijn idee hierachter was warme chocolademelk drinken bij de openhaard en het koken en opeten van een kerstdiner.

Ook kunnen ze lekker kerst producten kopen bij de kerst bakkerij.

Maar vanmiddag hadden twee kinderen zichzelf de rollen van Jozef en Maria opgelegd, ook helemaal prima natuurlijk! Door minder spullen toe te voegen merk ik dat de kinderen juist beter tot spel komen.

En de kinderen spelen juist meer met elkaar in plaats van langs elkaar. Voor alle kinderen is dit fijn, maar juist voor de NT2 kinderen is dit erg belangrijk.

Vinden jullie de kerstkleedjes, keukenschort en pannenlappen trouwens niet prachtig? Deze zijn van mijn oma geweest en kreeg ik van haar voor ‘mijn’ klas. Leuk he!

Ook leuk
– Toneelstuk rondom de kerst.
– Kant en klaar thema rondom de kerst.
– Woordenrace in het thema kerst.

Hoe ziet jullie huishoek eruit in de kerst?

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Elke

    Hoi,

    Wat een leuke kerst huishoek! Nou vraag ik mij af waar je het gebraden kippetje vandaan hebt? Die zouden wij ook wel erg leuk vinden voor bij ons in de kerst huishoek.

Geef een reactie