Je bekijkt nu Niet-speelgoed cadeaus voor de feestdagen

Niet-speelgoed cadeaus voor de feestdagen

Misschien ben je al weken op zoek naar leuke cadeaus voor sinterklaas. Ik verbaas me er altijd over hoeveel speelgoed de kinderen krijgen en vraag me af of dit echt nodig is.

Natuurlijk is het super leuk om echt iets moois te geven, maar je kunt ook prima andere dingen bedenken. In deze blog wil ik tips voor niet-speelgoed cadeaus geven.

Lees ook: help wat geef ik mijn kind cadeau? 

Boek
De meeste kinderen zullen elk half jaar wisselen van AVI-niveau. Dit betekent dat boeken snel te makkelijk of saai kunnen worden. Mijn voorkeur gaat daarom uit naar een bibliotheek-abonnement, zodat je eenvoudig van boeken kunt wisselen.

Maar het blijft natuurlijk ook heel leuk om een nieuw boek te krijgen. Het is handig om een boek uit te kiezen met een AVI-niveau boven het niveau dat je kind nu leest. Op deze manier wordt het kind ook echt uitgedaagd.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een echte klassieker of voorleesboek te geven. Aanraders zijn: Pluk van de Petteflet, Vos en Haas en de seizoenen, zoekboek Nederland, Het rode kippetje of Het grote boek van Saskia en Jeroen.

Tijdschrift abonnement
Vind je kind het leuk om tijdschriften te lezen, dan kun je een (proef)abonnement cadeau doen. Voor kleuters en groep 3 leerlingen is Rom PomPom of Maan Roos Vis heel leuk.

Voor wat oudere kinderen zijn de tijdschriften Zo?! zit dat of BimBam (christelijk) geschikt. In tijdschriften zitten vaak verhalen om te lezen, maar vaak ook puzzels, spelletjes en posters.

Verkleedkoffer 
Vroeger vond ik het geweldig om bij mijn buurmeisje te spelen, zij had namelijk een echte verkleedkoffer. Geen koffer met disney-jurkjes, maar allerlei ‘grote mensen’ kleding. Wij vonden het geweldig om ons te verkleden en om toneelstukjes te bedenken.

Voor een koffer en verkleedkleren kun je het beste eens in een kringloopwinkel snuffelen. Je kunt de koffer uitbreiden met parelkettingen, armbanden, klikoorbellen, schoenen, hoeden en brillen. Succes gegarandeerd!

niet-speelgoed-cadeautips-voor-de-feestdagen

Kook en bak spullen
Is je kind helemaal gek van koken of bakken, dan is het leuk om kook- of bakspullen te geven. Denk aan een keukenschort, bakspullen of een kinderkookboek. Je kunt dit leuk inpakken met een pak bloem,  meel of muffinvormpjes.

Ouder-kind date
Kinderen vinden het geweldig als ze samen met jou iets mogen doen. Geef daarom eens een bon voor een activiteit naar keuze. Je kunt dit je kind laten kiezen, maar ook zelf iets bedenken.

Denk bijvoorbeeld aan een high tea, workshop bonbons maken, een theatervoorstelling of een etentje in een pannenkoekenhuis. Op de website an de ANWB vind je heel veel leuke tips en suggesties.

Museumkaart
Wat ook erg leuk is is een museumkaart. Een kidskaart kost € 32,45. Ze mogen dan een jaar lang meer dan 400 musea bezoeken. Woon je dicht bij een dierentuin, dan zou je ook een kaart voor de dierentuin kunnen aanschaffen.

Lessen
De meeste kinderen zitten wel op een sport of krijgen les in muziek. Je kunt dit natuurlijk ook als cadeau voor de feestdagen geven. Misschien wil je dochter wel graag op tekenles of je zoon op schaken. Door ze een aantal lessen cadeau te geven kunnen ze ontdekken of dit echt iets voor ze is.

Natuurtas
Ga je regelmatig met de kinderen de natuur is? Geef dan eens een natuurtas cadeau. Een natuurtas is gevuld met allerlei materialen om de natuur te ontdekken, denk aan schrijf/tekenmateriaal, camera, zoekboeken, insectenpotjes en een vergrootglas.

Heb je nog meer tips voor niet-speelgoed cadeaus voor de feestdagen, laat het dan hieronder in een reactie weten!

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie