Je bekijkt nu Review: Bijzonder bezoek in de stal

Review: Bijzonder bezoek in de stal

‘Bijzonder bezoek in de stal’ is een prentenboek dat geschreven is door Juliet David. Samen met de illustraties van Jo Parry vormt het een mooi geheel, waarin de geboorte van Jezus vanuit een origineel perspectief wordt omschreven.

De inhoud
Na een lange dag is niets lekkerder dan heerlijk te gaan slapen. Dat is Karin de koe dan ook van plan. Net als ze helemaal lekker ligt hoort ze een geluid. Het is Conny Konijn met haar gezin, die graag bij Karin in de stal wil slapen. Als iedereen een lekker plekje heeft en de slaap al weer begint te komen, hoort Karin een volgend geluid. Het is Freddie Vos. Ook hij zoekt een plekje voor de nacht. Als er voor de derde keer geklopt wordt staat er wel heel bijzonder bezoek in de stal. Het zijn Jozef en Maria, ook zij zoeken een plekje voor de nacht. Bij dit bezoek blijft het niet. Eén ding is zeker: Karin zal deze nacht nooit vergeten.

De illustraties
De illustraties stralen een bepaalde sfeer uit. Je krijgt gelijk een warm gevoel bij het zien van de paginavullende tekeningen. Er zijn zachte kleuren gebruikt en de afbeeldingen zijn realistisch.
Ze zijn echt een ondersteuning voor het verhaal. Dat merk je alleen al aan het feit dat er aandacht is besteed aan de ademwolkjes uit de neus van de koe. Heel beeldend voor kinderen.

Mijn mening
Veel kinderen horen elk jaar het Kerstverhaal in de klas. Hoewel het een eenvoudige versie is, is juist daarom dit prentenboek zo geschikt voor jonge kinderen. Het brengt het verhaal dichter bij. Het heeft een originele invalshoek, omdat het beschreven wordt vanuit een koe, die in eerste instantie niet zo op bezoek zit te wachten.
Ik vind het mooi dat juist een konijnengezin en een vos bij de koe komen overnachten. Daardoor wordt er een vreedzame sfeer neergezet.
Ik denk dat je hier als leerkracht en als ouder veel uit kunt halen en dat het een mooie aanvulling is op het overbrengen van het Kerstfeest. Ik ga hem zeker gebruiken, zowel thuis als in mijn klas.

Bijzonder bezoek in de stal
Auteur: Juliet David
Illustrator: Jo Parry
Uitgever: Ark media
Prijs: €7,95

Klik hier om het boek te bestellen.

Bijzonder bezoek in de stal

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie