Je bekijkt nu De leukste christelijke kerstfilms voor kinderen

De leukste christelijke kerstfilms voor kinderen

Het is bijna kerst en de meeste scholen hebben vanaf volgende week vrijdag heerlijk kerstvakantie. Vorig jaar heb ik de vakantie ingeluid met een leuke kerstfilm. Soms is het best wel even zoeken naar een geschikte kerstfilm voor christelijke basisscholen.

Daarom heb ik mijn favoriete kerstfilms voor kinderen op een rij gezet. Ik noem zowel kerstfilms voor de onder- als de bovenbouw. En als bonustip noem ik nog een leuke film voor volwassenen!

Op zoek naar leuke reken- en taalspellen rondom het thema kerst voor groep 3? Kijk dan naar het spellenpakket in de webshop.

Een cake voor kerst (onderbouw)
Het is een traditie dat oma rups met kerst voor het hele dorp een vruchtencake maakt. Maar dit jaar is hij gestolen door Koen en Karel Kakkerlak. Dit leidt tot woede bij Krummel en zijn vrienden, maar uiteindelijk zien zij weer de ware betekenis van kerst.

Deze kerstfilm Een cake voor kerst is niet meer verkrijgbaar, maar misschien nog wel te leen in de bibliotheek.

Er was eens een stal (onderbouw)
Deze kerstfilm heb ik vorig jaar met groep 3/4 (voor kleuters vind ik het niet echt geschikt) gekeken. Het is een familie-animatiefilm die Kerst vertelt vanuit het oogpunt van de dieren in de stal van Bethlehem. Het levert een hartverwarmend verhaal voor jong en oud op, vol humor en leuke animatie! De (Nederlands gesproken) DVD heeft een speelduur van ongeveer 23 minuten, dus perfect voor in de klas.

Deze kerstfilm is o.a. te koop bij Bol.com.

Het is een jongen! (onderbouw)
Deze film was ik bijna vergeten, maar gelukkig werd ik op Facebook erop geattendeerd. Deze film is erg leuk en heb ik meerdere keren met de klas bekeken. In deze film spelen drie kwartels de hoofdrol. Zij zijn getuigen van de gebeurtenissen van het eerste kerstfeest. Echt een aanrader!

Deze kerstfilm is o.a. te koop bij Bol.com.

De leukste christelijke kerstfilms voor kinderen

Chi Rho kersteditie (bovenbouw)
Professor Petersen, een beroemde bijbelexpert, is ontvoerd door de gemene Hreel. Hreel heeft de professor met behulp van een cubus temporis, een soort tijdreismachine, meegenomen naar de tijd van de Bijbel om de verhalen ongedaan te maken.

Zijn twaalfjarige dochter Cora reist samen met Habib en een paar dieren achter hen aan om haar vader te bevrijden en de plannen van Hreel te dwarsbomen. In de aflevering over Kerst probeert Hreel baby Jezus te ontvoeren om zo het Bijbelverhaal ongedaan te maken.

Cora en haar vrienden proberen Jozef en Maria te waarschuwen, maar Hreel is hen voor. Zal Cora in staat zijn om de plannen van Hreel te dwarsbomen?

Deze kerstfilm is o.a. te koop bij Bol.com.
Hier vind je nog een leuke verwerkingsopdracht bij de film. 

The nativity story (bovenbouw)
Dit is echt een klassieker, ik heb deze al zo vaak gezien. Het is wel echt een film voor groep 7/8.
The Nativity Story volgt de moeilijke en gevaarlijke reis van Maria en Jozef naar Bethlehem, de miraculeuze zwangerschap en de geboorte van Jezus.

Het beroemdste verhaal over liefde en lotsbestemming, over onheil en onderdrukking en over een kind dat de geschiedenis van de wereld zou veranderen.

Deze kerstfilm is o.a. te koop bij Bol.com.

The Christmas Candle (voor jou!)
Tenslotte wil ik nog een mooie filmtip voor volwassenen geven, al kunnen oudere kinderen prima meekijken. Namelijk de film The Christmas Candle, gebaseerd op een verhaal van Max Lucado.

Diep weggeborgen op het Engelse platteland ligt het pittoreske dorp Gladbury. Het verhaal gaat dat de dorpskaarsenmaker één keer in de 25 jaar bezoek krijgt van een engel die een van de kaarsen aanraakt. Degene die deze kaars op kerstavond aansteekt, ontvangt een wonder. Maar in 1890 lijkt daar een einde aan te komen door de komst van elektriciteit.

Als David Richmond, een jonge en vooruitstrevende dominee, in het dorp arriveert, ontdekken de dorpsbewoners een nieuwe vorm van wonderen: goede daden doen en vriendelijk zijn voor de ander.

Als David pogingen doet het dorp te moderniseren, vindt hij de oude kaarsenmaker op zijn pad. Deze doet er alles aan de ‘erfenis van de Christmas Candle’ levend te houden. Als de bijzondere kaars op onverklaarbare wijze verdwijnt, beleven de dorpsbewoners een kerstfeest dat ze nooit meer zullen vergeten.

Ken jij nog andere mooie christelijke kerstfilms voor kinderen? Ik hoor het graag!

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Danielle

    Hi het is geen film maar een serie. Kerst met Linus.
    Erg leuk als aftel serie van 1 december tm kerstavond

  2. Esther

    En ‘the star’ vind ik (en de kinderen met mij) ook mooi!

Geef een reactie