Je bekijkt nu Boekentip: Lieve kleine ezel

Boekentip: Lieve kleine ezel

Kerst komt steeds dichterbij en misschien ben je al wel bezig met de voorbereidingen voor de kerstviering. Dit jaar gaan we met de klas het kerstverhaal uitbeelden, maar soms heb je hier niet zoveel tijd voor. Het is dan ook prima om een mooi prentenboek als basis voor de viering te gebruiken. In deze blog wil ik je graag vertellen over het prentenboek Lieve kleine ezel.

Lieve kleine ezel
Het prentenboek is vertaald door Corien Oranje en vertelt het kerstverhaal vanuit het ezeltje. Kleine ezel mag mee naar Betlehem, hij mag Maria de hele weg dragen. Onderweg zien ze een mooie, grote ster die hen de weg wijs naar de stad van David.

Maria en Jozef zijn op zoek naar een slaapplek, maar alles is vol. Kleine ezel snapt er niks van; waarom gaan ze naar een paardenstal? Dan hoort hij opeens een baby huilen, baby Jezus is geboren!

Ie ha! roept de kleine ezel.
Wie had er nou ooit gedacht
Dat ik Jezus zou ontmoeten.
Dank u God, voor deze nacht! 

Hoe gebruik je het prentenboek?
Het prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Het verhaal bestaat uit versjes van vier regels per twee pagina’s. Het is een vierkanten prentenboek waarbij de pagina’s gevuld zijn met kleurrijke illustraties.

Doordat de versjes op rijm zijn kunnen de kleuters het gedichtje na enkele keren voorgelezen te hebben zo meedoen. Daarnaast zijn de versjes erg leuk om te gebruiken tijdens de Kerstviering. Je zou elk kind een versje kunnen laten opzeggen. Een leuke invalshoek om het kerstevangelie vanuit het ezeltje te vertellen! Net weer wat anders dan anders.

Door tussendoor een aantal mooie liederen te zingen geef je het nog wat meer diepgang. Het lied ‘Sjok, sjok, sjok, liep het ezeltje‘ moet je natuurlijk sowieso zingen. Ik zou ook de platen van het boek inscannen, zodat de kinderen gelijk een beeld bij het verhaal hebben. Maar je kunt er ook voor kiezen om de kinderen zelf tekeningen bij de versjes te laten maken. Eventueel kunnen ze de illustraties uit het boek gebruiken ter inspiratie.

Al met al dus een prachtig prentenboek met veel mogelijkheden om te gebruiken bij de kerstviering van kleuters!

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

Lieve kleine ezel
Schrijver: Dandi Daley Mackall (vertaald door Corien Oranje)
Uitgever: Kok
Prijs: €12,50

Review: Lieve kleine ezel

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie