Je bekijkt nu De pepernotenfabriek

De pepernotenfabriek

Samen met mijn collega van groep 1 hebben we de hal ingericht voor het thema sinterklaas. Er staat een stoomboot en de pietjes kunnen oefenen met inpakken.

Daarnaast hebben we een pepernotenfabriek op de muur gemaakt. Wij hebben in de hal een prikbordmuur, waardoor je dit heel makkelijk kunt maken.

In de klas heb ik het kantoor van sinterklaas gemaakt.

Wat heb je nodig:
– keukenrollen en/of wc-rollen
– plastic bakjes
– punaises
– pepernoten

Wij hebben trouwens pepernoten van brooddeeg gemaakt en bruin geschilderd. Echte pepernoten zijn natuurlijk heel leuk, maar ze verdwenen een beetje te vaak in de monden van de kinderen. :-)

pepernotenfabriek2.jpgHoe maak je het:
Ik heb een aantal rollen door midden geknipt, zodat de kinderen de pepernoten ook zien glijden. Alles is op elkaar afgestemd, dus laat je in het bovenste bakje een pepernoot glijden, dan volgt hij heel de weg naar beneden.

In bijna elk bakje heb ik in de bodem een groot gat gemaakt, zo kunnen de pepernoten er doorheen om op de volgende baan te komen. Het was even wat werk, maar het resultaat is ontzettend leuk! Let erop dat je de bakjes niet te hoog maakt, anders kunnen de kinderen er niet meer bij.

De kinderen spelen er met veel plezier in! Op Pinterest zijn nog veel meer ideeën voor pepernootfabrieken te vinden. Zoek maar eens op ‘pepernotenfabriek’.

Op zoek naar leuke reken- en taalspellen rondom het thema Sinterklaas voor groep 3? Kijk dan naar het spellenpakket in de webshop.

pepernotenfabriek

pepernotenfabriek2

 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie