Je bekijkt nu Het kantoor van sinterklaas

Het kantoor van sinterklaas

De kinderen konden niet wachten om over het thema Sinterklaas te werken. Bij de kleuters waren ze al een week eerder gestart, dus het begon bij hen ook al echt te kriebelen. Ik vind het ook altijd een hele leuke tijd en probeer er ook echt iets leuks van te maken.

Samen met mijn collega van groep 1 hebben we op de gang een stoomboot en inpaktafel gemaakt. Ook de pepernotenfabriek mocht natuurlijk niet ontbreken. In de klas hebben we allebei het kantoor van Sinterklaas gemaakt. De kinderen mogen dan naar de gang om daar met de stoomboot te spelen. Als we tegelijkertijd spelen/werken zijn er dus twee sinterklazen in de stoomboot. ;-)

Kantoor van sinterklaas
Kantoor van Sinterklaas
Het kantoor is klein, maar wel heel knus! Bij de openhaard kan sinterklaas zich lekker verwarmen en hij heeft een keukentje tot zijn beschikking om een lekker bakje koffie te drinken. Op het bureau ligt het boek van Sinterklaas. Dit is een papieren map met lijntjespapier waar de kinderen in mogen schrijven.

Op het raam hangt een plattegrond van de wijk van de school. Ik heb aangegeven waar de school staat en ook een aantal huizen van kinderen aangekruist. Sinterklaas moet natuurlijk wel weten waar iedereen woont!

De openhaard is door mijn stagiare gemaakt. Hij heeft de doos eerst bruin geschilderd en heeft daarna met een schuursponsje rode stenen gestempeld. Ik heb er echte takken en crepepapier ingelegd. Door twee waxinelichtjes op batterij in de openhaard te zetten lijkt het alsof hij echt aanstaat. Niet vergeten om weer uit te zetten natuurlijk!

De schoorsteen heb ik zelf van een langwerpige doos gemaakt. Het rode steenpapier kan je bij Heutink kopen, de grijze stenen komen van een oude behangrol.

Het bed is een idee van mijn collega. Ik heb hiervoor twee kastdelen (die kast in de gymzaal) gebruikt en bovenop het zachte kussen gelegd. Met een leuke deken en kussens is het een knus bed geworden!

Op zoek naar leuke reken- en taalspellen rondom het thema Sinterklaas voor groep 3? Kijk dan naar het spellenpakket in de webshop.

Het kantoor van sinterklaas 2

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie