Je bekijkt nu Prentenboeken over Sinterklaas

Prentenboeken over Sinterklaas

Om helemaal in de sinterklaassferen te komen vind ik het leuk om boeken over het feest voor te lezen. Ik heb de leukste prentenboeken over Sinterklaas op een rij gezet.

Boer Boris, een paard voor Sinterklaas

Wie kun je het beste inschakelen als de schimmel van Sinterklaas van de trap is gevallen? Boer Boris natuurlijk! In een brief naar Boer Boris vraagt Sinterklaas of hij Knol een weekje mag lenen.

Knol voelt zich vereerd en laat zich het dak op hijsen om zijn draf op de nok te oefenen. Maar dat valt vies tegen, want Knol blijkt hoogtevrees te hebben… 

Daar is Sinterklaas!

Tijs is drie. Samen met papa en zijn zus Hanna gaat hij naar de intocht van Sinterklaas. Hij vindt het reuze spannend! Gelukkig kan Hanna hem uitleggen hoe het allemaal werkt, met Sinterklaas en de Pieten.

Zij is al vijf, dus ze weet precies hoe je je schoen moet zetten en een verlanglijstje maakt. Het enige wat Hanna niet weet, is hoe lang het nog duurt tot Pakjesavond. Maar daar maakt mama een handige afstreepkalender voor!

Het verhaal van Sinterklaas

‘Meisjes en jongens,’ zegt meester Tom, ‘ik heb een vraag.’ Alle kinderen gaan rechtop zitten. ‘Wie,’ vraagt meester, ‘komt er zondag naar onze stad?’ Niemand weet het. ‘Op een boot,’ zegt meester. O… eh… ‘Met zijn pieten,’ zegt meester. Dan weet iedereen het: ‘Sinterklaas!!!’

Het verhaal van Sinterklaas vertelt de ware geschiedenis van Sinterklaas. Dat hij heel oud is, een baard en een mijter heeft en cadeautjes geeft weet iedereen. Maar wie weet waarom de Sint geboren in Turkije, zijn verjaardag elk jaar viert in Nederland? En waarom zijn vrienden, de Pieten, altijd roetvegen op hun gezicht hebben.

Als je Het verhaal van Sinterklaas gelezen hebt, weet je alles; ook over arme bedelkinderen en grote valse honden. Het verhaal van Sinterklaas is een inclusief verhaal voor iedereen.

Sinterklaasliedjes

Wat is nou leuker om in de stemming te komen – het liefst al maanden van tevoren – dan Sinterklaasliedjes zingen? Dat doen met een boek van Mark Janssen! Van ‘Wie komt er alle jaren’, via ‘Hoor de wind waait door de bomen’ en ‘Hij komt, hij komt’, tot ‘Hoor wie klopt daar kinderen’ en ‘O, kom er eens kijken’ – het hele Sinterklaasverhaal in liedjes.

In de feestelijke prenten van Mark Janssen zien we hoe zeven kinderen, verkleed als sinterklaasjes en pietjes, proberen bij de échte Sint te komen. Maar op elke prent gaat er iets mis… dus je mag raden hoe ze er op de laatste prent uitzien.

Saar en de sint

Een lief en vrolijk prentenboek over het sinterklaasfeest en alles wat daarbij komt kijken. Voor schoenzetters vanaf 3 jaar. In de klas staat een grote lege stoel. ‘Voor wie zou die zijn?’ vraagt juf Clara. ‘Is de stoel voor meester Wim? Of voor hulpjuf Sanne?’

De kinderen weten het niet. ‘De stoel is voor … Sinterklaas!’ Saar heeft kriebels in haar buik. Sinterklaas is in het land! Samen met Piet komt hij op bezoek in de klas. Thuis maakt Saar een mooie tekening voor sint en Piet. Ze zet haar schoentje klaar met een wortel erbij. Zou Sinterklaas thuis ook op bezoek komen?

Klaasje Sinterklaasje

Een grappig en ontroerend verhaal over een jongetje dat helemaal opgaat in zijn fantasie. Een boek boordevol liefde voor de Sint. Kleine Klaas houdt zielsveel van Sinterklaas. Later, als hij groot is, wil hij zelf ook graag Sint worden.

Mama heeft voor Klaasje een echte mijter gemaakt en die draagt hij altijd en overal, zelfs in bad en op de wc. Maar Sint worden is niet makkelijk.

Weet jij nog leuke prentenboeken over Sinterklaas?

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie