Je bekijkt nu 5 leuke prentenboeken voor de winter

5 leuke prentenboeken voor de winter

Hoera! De winter is in aantocht en eindelijk hebben we een excuus om al onze prentenboeken rondom het thema ‘winter’ uit de kast te pakken. Heb je genoeg budget en ben je op zoek naar nieuwe prentenboeken, dan zijn onderstaande prentenboeken echte aanraders.

Verboden met sneeuwballen te gooien
Een heerlijk voorleesboek voor koude winterdagen. Het heeft gesneeuwd en de burgemeester zet een bord: ‘Verboden met sneeuwballen te gooien’. Maar dat loopt niet helemaal zoals het moet. De burgemeester veroorzaakt namelijk zelf een gigantisch sneeuwballengevecht!

Boer Boris in de sneeuw
Welk kind zou niet Boer Boris willen zijn? Hij heeft zijn eigen boerderij en kan lekker de hele dag rondrijden op zijn rode tractor. Maar boeren hebben het in de winter natuurlijk wel zwaar. Ook bij Boer Boris zit alles onder een dik pak sneeuw: de koeien, de akkers en zijn tractor. Gelukkig heeft Boris een grote sneeuwschuifmachine, die wel 1000 kilo weegt!

Mijnheer eekhoorn en de eerste sneeuw
Mijnheer Eekhoorn wil dit jaar niet aan zijn winterslaap beginnen voordat hij de eerste sneeuwvlokjes heeft gezien. Hij wil nu zelf wel eens beleven hoe mooi de winter is. Maar de winter laat lang op zich wachten… En het wachten op iets dat men nog nooit gezien heeft, blijkt een tamelijk vermoeiende bezigheid. Op onnavolgbare wijze laat Sebastian Meschenmoser zien wat Eekhoorn en zijn vriendjes beleven voor zij de eerste sneeuwvlokken vinden.

5 leuke prentenboek voor de winterKan ik er ook nog bij
Wanneer een oude man in het bos zijn want verliest, vormt die voor muisje knibbelfijn, kikker Kwekkerkwaak, haasje Spring in ‘t veld, vosje Guldenvel, everzwijn Snuffelneus en beer Brom-zo-graag een fijn onderdak. Het lijkt wel of de want steeds groter wordt. Tot het hondje van de oude man terugkomt….

Met opa in de sneeuw
Dikke witte vlokken vallen uit de lucht. De tuin is wit. Opa haalt een slee uit het schuurtje. ‘Wie gaat er mee?’ vraagt hij. Zeven vingers gaan de hoogte in. Het begin van een avontuur vol winterpret en sneeuwplezier.

Tip! Ben je op zoek naar spellen rondom de Noordpool? Dan moet je dit spellenpakket zeker eens bekijken.

Weet jij nog een leuk prentenboek rondom het thema winter?

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Ariëtte

    Aan het boek ‘Kan ik er ook nog bij?’ heb ik leuke kinderherinneringen. Gisteren heb ik het juist aan mijn eigen klas (groep 1) voorgelezen. Een heel leuk boek waarmee je heel veel kan. Bijv. steeds tellen hoeveel dieren er in de want zitten e.d. Bedankt voor je (andere) boekentips!

Geef een reactie