Je bekijkt nu Vieren van oud en nieuw in de klas – gratis printable

Vieren van oud en nieuw in de klas – gratis printable

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar. Vanaf maandag beginnen alle scholen weer en is de vakantie echt voorbij. Ik hoop dat je hebt genoten van de rust en weer helemaal bent opgeladen.

Proosten op het nieuwe jaar
De week na de kerstvakantie voelt een beetje als een nieuwe of tweede start. De eerste periode van het schooljaar zit erop en als het goed is heb je inmiddels een stevige basis neergezet.

Het is belangrijk om gebeurtenissen te vieren en het nieuwe jaar is daar een goed moment voor. Chantal bedacht allerlei leuke activiteiten om hier met de kleuters bij stil te staan. 

Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van de hoeken en het geven van aangepaste reken- en taalactiviteiten.

Goede voornemens van de kinderen
Misschien ben je wel van plan om met de kinderen goede voornemens te bedenken. Dit kunnen individuele voornemens zijn, maar je kunt de kinderen ook stimuleren om voornemens voor de groep te bedenken.

Welke goede voornemens hebben wij als groep? 

De periode na de kerstvakantie is daarnaast een geschikt moment om met de kinderen te evalueren op het afgelopen half jaar.

  • Hoe vinden we het gaan in de groep?
  • Wat zijn de leuke momenten?
  • Zijn er ook dingen gebeurd die niet prettig waren?
  • Wat hebben we nodig om de komende maanden tot een geslaagd schooljaar te maken?

Goede voornemens van de leerkracht
En wat zijn jouw goede voornemens als leerkracht? Wil je meer genieten van het onderwijs? Beter worden in organiseren? Ergens nog sterker in worden?

Schrijf het op voor jezelf en maak er een concreet doel en plan van. Hoe ga je dit ontwikkelen? Goed ook om dit te delen met het team of misschien wel de kinderen.

Ik ben sowieso tot de zomer thuis met mijn dochter en van plan om naast het bijhouden van de website vooral veel te genieten. Juist door haar kan ik veel beter een balans vinden tussen werk en ontspanning.

Voor haar geboorte ging ik ook in de avonden vaak tot laat door. Maar ach een blog per week minder kan vast geen kwaad. ;-) Het komende jaar wil ik mij vooral richten op het creëren van mooie content en materialen. De focus wil ik nog meer op spelenderwijs leren gaan leggen, juist omdat hier steeds meer vraag naar is.

Gratis printable
Wil je met de kinderen aan de slag met oud en nieuw en ben je op zoek naar een geschikt werkblad? Ik heb een printable gemaakt waarop de kinderen kunnen terugkijken op het het vorige jaar en nieuwe doelen kunnen stellen voor het nieuwe jaar.

Klik hier om de printable te downloaden.

Ik wens je een heel mooi nieuw en leerzaam jaar toe! Denk goed aan jezelf en bovenal geniet!

Sterretje foto door Pressmaster/Shutterstock.

Werkblad oud en nieuw

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie