Je bekijkt nu Recept: fruitwater maken

Recept: fruitwater maken

Het is belangrijk om met warm weer veel water te drinken. Het is dan heerlijk om een grote kan fruitwater op tafel te hebben staan. Zo kunnen de kinderen zelf pakken wanneer ze dorst hebben. Frisdranken zitten vaak boordevol toevoegingen en gewoon water vinden de meeste kinderen niet zo lekker. Een leuk idee is om dan samen met de kinderen fruitwater te maken. Veel gezonder dan limonade en stiekem nog lekkerder!

Hoe maak je het
Fruitwater is ontzettend simpel om te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Snijd het gekozen fruit in stukjes en doe het in een grote kan met water. Kinderen kunnen hier prima mee helpen. Laat het een paar uur (of de hele nacht) intrekken en het fruitwater is klaar. Schenk het in leuke mason jars en drink het op met een papieren rietje.

Een leuk idee is om met het warme weer samen met de kinderen fruitwater te maken. Veel gezonder dan limonade en stiekem nog lekkerder! Combinaties
Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden. Even googelen of pinteresten en je doet weer een hoop inspiratie op. Je kunt zelf bepalen hoeveel fruit je in het water doet. Let er wel op dat citroen of limoen wat sterker van smaak is. Het is ook leuk om samen met de kinderen fruitwater recepten te bedenken. Ik deel een aantal mogelijkheden om fruitwater te maken:

 • 1 kiwi + schijf watermeloen + handje aardbeien
 • 1 sinaasappel + handje blauwe bessen
 • kwart komkommer + handje blauwe bessen + paar schijfjes citroen
 • handje druiven + handje frambozen + kwart komkommer
 • 1 appel + handje blauwe bessen + handje frambozen
 • 1 sinaasappel + 1 takje munt + handje blauwe bessen

Houd je wat fruitwater over? Zet het dan in de koelkast voor de volgende dag. Je kunt het eventueel ook in een ijsblokjesvorm doen en invriezen. Heb je een keer zin in fruitwater dan voeg je een paar van deze ijsblokjes toe aan een glas water.

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan het boekje ‘Fruitwater‘ met allerlei recepten.

Heb jij een favoriet recept voor fruitwater? Laat het hieronder in de reacties weten. 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Christa

  Wat doe je dan uiteindelijk met al dat fruit..
  Het is dan vaak week en zacht…
  En ziet er niet lekker meer uit…
  Zonde om dan weg te doen lijkt mij.

  1. Yvonne

   In de blender met wat yoghurt voor een smoothie!

Geef een reactie