Je bekijkt nu 8 leuke activiteiten voor op het strand

8 leuke activiteiten voor op het strand

De meeste kinderen vinden het heerlijk om naar het strand te gaan. Voor veel is het namelijk een heel andere omgeving dan dat ze thuis gewend zijn. Op het strand kun je allerlei verschillende activiteiten ondernemen.

De kinderen zullen zich waarschijnlijk prima vermaken, maar mochten ze zich vervelen dan kun je een suggestie van onderstaande lijst geven.

Zandtaartjesbakkerij
Zorg voor voldoende emmertjes en vormpjes en maak met de kinderen een zandtaartjesbakkerij. Laat de taartjes mooi versieren met schelpjes.

Deze partycake is super tof of wat dacht je van deze geweldige cupcakes!

Schelpenschilderij
Verzamel eerst zoveel mogelijk schelpen en maak daarna een schelpenschilderij. Begin met het sorteren van de schelpen op grootte of kleur en leg daarna de schelpen neer in een serie of patroon.

Zandkasteel
Elk kind moet toch minimaal een paar keer in zijn leven een zandkasteel op het strand hebben gebouwd. Doe dit zo dicht mogelijk bij de zee, zodat je er ook een gracht omheen kan bouwen.

Wij bleven altijd tot vrij laat op het strand en het was dan een kunst om zo lang mogelijk het water tegen te houden zodat het kasteel niet kapot ging. Leuk om er ook wat bootjes aan toe te voegen.

Op het strand kun je allerlei verschillende activiteiten ondernemen. Ik bedacht er acht en deel ze graag met je. Alleen de zon hoeft nog maar te schijnen!

Op de bouwplaats
Het strand is te vergelijken met een grote bouwplaats. Zorg voor allerlei werkauto’s (graafmachine en kiepwagen), werkmannetjes en ander bouwmateriaal en laat de kinderen een zandstad bouwen.

Vliegeren
Het strand is de ideale plek om heerlijk te vliegeren. Heb je geen vlieger thuis, dan kun je deze ook heel eenvoudig met een plastic tas en een lang touw maken.

Tekenen
Maak thuis kaartjes met tekenopdrachten. Op het strand worden de kinderen in twee teams verdeeld. Om de beurt mag een kind een kaartje pakken en de tekenopdracht uitvoeren (in het zand tekenen). Heeft zijn team het binnen een minuut geraden dan krijgen ze een punt.

Schrijven
Laat de kinderen woorden schrijven in het zand of maak er een wedstrijd van. Wie kan binnen een minuut de meeste woorden met de letter /…/ schrijven?

Knikkeren
Graaf een kuil in het zand en trek een aantal meters ervandaan een lijn. Laat de kinderen een klein balletje zo dicht mogelijk naar de kuil rollen. Om de beurt mogen ze een poging wagen om het balletje in de kuil te krijgen.

Welke activiteiten onderneem jij graag met kinderen op het strand?

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Denise

    Grappig, daar wilde ik ook nog steeds eens een blog over schrijven (ik heb ook nog veel leuke tips), maar eerst was het geen mooi weer en nu vond ik het al niet meer zo geschikt omdat de zomervakantie al (voor bijna iedereen) voorbij is. Nou ja, volgend jaar dan maar. ;-) Een mooie zonsondergang heb ik in elk geval wel met ze meegepakt. Daar heb ik wel over gepost. En j, dan is het een keer wat later voordat ze erin liggen, maar het was wel een onvergetelijke avond!

Geef een reactie