Je bekijkt nu Playmobil ‘de school’ en ‘schoolbus’

Playmobil ‘de school’ en ‘schoolbus’

Midden-Nederland heeft maandag weer haar schooldeuren geopend en de andere delen van het land zullen de komende weken volgen. In de onderbouw wordt tijdens de eerste periode vaak gewerkt rondom het thema ‘Welkom op school’ en wat past er dan beter bij dan de school en schoolbus van Playmobil? Ik heb dit speelgoed van Playmobil gekregen en wil jullie graag laten zien wat er allemaal bij zit.

Playmobil 'de school' en 'schoolbusDe eerste schooldag na de grote vakantie is aangebroken. De kinderen mogen weer naar school! De buschauffeur heeft ze thuis opgehaald en naar school gebracht. In de bus hebben ze vakantieverhalen en grapjes aan elkaar verteld, het was weer ouderwets gezellig.

De gele schoolbus is een prachtige aanvulling op de school. Het leuke is dat de kinderen de playmobil poppetjes echt van huis naar school kunnen laten rijden. Bij de schoolbus zitten drie playmobil poppetjes (de chauffeur, het meisje met de staart en het jongetje met het groene hemd aan). Daarnaast hebben beide kinderen een rugtas en het meisje heeft roze slippertjes die aan en uit kunnen.

Het is een echte schoolbus met een schuifdeur. Het werkt heel gemakkelijk, maar je moet er wel voorzichtig mee zijn. Als het ‘warm’ is kan het dak en de voorkant van de bus eraf. De kinderen kunnen er dan net wat makkelijker bij. Ook de deuren aan de achterkant kunnen open. Achterin de bus zitten drie stoeltjes en een bank. De bank kan ingeklapt worden, zo kunnen er ook spullen meegenomen worden. 
Playmobil 'de school' en 'schoolbusHet is bijna half 9. Stiekem hebben de kinderen al even naar binnen gegluurd. Zou de nieuwe juf wel net zo lief zijn als juf Lies? Nog een paar minuten en dan mogen ze eindelijk naar binnen. Als dan eindelijk de bel gaat vormen de kinderen netjes een rij. Om de beurt geven ze een hand aan juf Lies en stellen zich voor. 

De school is een schattig klein gebouwtje met rood/witte kleuren. De afmetingen zijn: 11 x 19 x 35,5 cm. De deuren aan de voorkant kunnen open en dicht klappen. Het spelen kunnen de kinderen het beste aan de achterkant. Doordat er een grote opening zit kunnen de kinderen er goed bij.
Playmobil 'de school' en 'schoolbusPlaymobil 'de school' en 'schoolbusPlaymobil 'de school' en 'schoolbus'Bij de school zitten drie poppetjes (de juf, het jongetje met het groene t-shirt en het meisje met de korte haren). Daarnaast zitten er ontzettend veel accessoires bij, zodat de kinderen complete verhalen kunnen uitspelen. Denk aan: tafels, stoelen, krijtbord, muziekinstrumenten, boeken, pennen, mappen en nog veel meer.

Het krijtbord is heel bijzonder, je kunt er namelijk echt met een wit potlood opschrijven. Met een klein sponsje veeg je het er weer af. Zowel de voor- als achterkant is beschrijfbaar. Een wit potloodje en sponsje is meegeleverd.

Ik vind deze speelset echt een aanrader en een toevoeging voor in de klas. De kinderen kunnen schooltje naspelen en daarnaast hun eigen ervaringen met anderen delen. De speelset is daarnaast ook goed thuis te gebruiken. Zeker wanneer de kinderen net naar school toe gaan vinden de kinderen het leuk om hun schooldag thuis na te spelen.

De school (nr. 6865) is te koop vanaf €19,99. 
De schoolbus (nr. 6866) is te koop vanaf €14,99. 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie