Je bekijkt nu 3 tips die je in de vakantie kunt doen om je thema straks goed te starten

3 tips die je in de vakantie kunt doen om je thema straks goed te starten

Het noorden heeft al een paar dagen vakantie. Volgende week in het midden en zuiden aan de beurt. In deze blog wil ik je drie tips meegeven die je in de vakantie kunt doen om je thema na de vakantie goed op te starten.

Houd vakantie

Houd echt vakantie! Een beetje een open deur natuurlijk, maar dit is zo belangrijk. Ga niet in de vakantie naar school om de hoeken voor je thema alvast in te richten.

Dit doe je voor jezelf, maar ook voor de kinderen.

De themahoek richt je namelijk altijd samen in met de kinderen tijdens de eerste paar startweken. Zo worden ze echt bij het thema betrokken.

Laat de kinderen gewoon in een kaal lokaal binnenkomen en begin eerst met een startactiviteit. 

Dit is ook gelijk mijn tweede tip.

Bedenk een startactiviteit

Bedenk hoe je het nieuwe thema gaat openen. Dit doe je namelijk met een startactiviteit. Zo maak je de kinderen enthousiast over het thema. 

Dit kan een verhaal zijn, een toneelstukje, een filmpje of een doos met spullen.

In deze blog vind je nog veel meer ideeën. 

Na aanleiding van een startactiviteit, dit kunnen er ook meerdere zijn, ga je aan de slag met het inrichten van de themahoek.

Reserveer de boeken

En dan de laatste tip. Reserveer alvast (informatie)boeken bij de bibliotheek die passen bij het thema. Zo zorg je gelijk voor genoeg leesvoer in de eerste schoolweek.

Bonustip! Regel een ‘bieb-ouder’, die de boeken haalt en brengt. Ik vond dit zelf altijd heel veel tijd schelen.

Hopelijk heb je wat aan deze tips.

Ik wens je (alvast) een hele fijne vakantie!

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie