Je bekijkt nu Review: Straws & Connectors

Review: Straws & Connectors

Een paar weken geleden kreeg ik weer prachtig speelgoed van Trendyspeelgoed om in de klas uit te proberen, namelijk Straws & Connectors. Al eerder schreef ik over Georello Tech en Angel sand. Ik ben echt dol op constructiemateriaal en zeker op speelgoed waar kinderen hun creativiteit in kwijt kunnen.

Dit materiaal heb ik gekregen. Lees hierover ook mijn disclaimer.

Wat is Straws & Connectors?
Wanneer je de doos open maakt kom je een heleboel felgekleurde rietjes tegen. Deze kun je gebruiken om allerlei mooie bouwwerken te maken. Je kunt de rietjes aan elkaar vast maken door de handige connectoren. Je pakt een rietje, schuift de connector erin en een ander rietje op de andere kant er weer op. Zo eenvoudig is het.

review straws & connectors2In de klas
De kinderen in mijn klas zijn er helemaal weg van. Doordat de rietjes buigzaam en heel stevig zijn kun je er echt van alles mee maken. In de verpakking zitten al een aantal bouwvoorbeelden bijgesloten (Tip: lamineer deze!) en op de website strawsandconnectors kun je er nog meer vinden. Mijn kinderen zijn een paar middagen druk bezig geweest met het bouwen van de raket. Deze was uiteindelijk zo hoog dat ik het laatste stukje op de stoel eraan moest bouwen!

We hebben ook een aantal rietjes wat korter geknipt, zodat het bovenste stuk iets kleiner werd. Dit kunnen de kinderen gewoon zelf. De kinderen van andere klassen waren enorm onder de indruk. Mocht het bouwwerk in de weg staan kun je het heel makkelijk oppakken en verplaatsen, want het is ontzettend stevig.

Vaardigheden:
Het materiaal is ontzettend mooi, maar bovenal educatief en dus goed in de klas te gebruiken. Enkele vaardigheden die aan bod komen zijn:
– Vergroten van ruimtelijk inzicht
– Verbeteren van de fijne motoriek
– Geduldig zijn
– Reflecteren
– Eventueel samenwerken

Voor wie is het geschikt?
Het is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Het fijne is dat dit speelgoed elk kind uitdaagt op zijn eigen niveau. Voor de kinderen is het net zo leuk als bijvoorbeeld knexx of lego. Ze kunnen heerlijk hun fantasie erin kwijt of ze bouwen iets na van een voorbeeld. Echt een aanrader als je constructie materiaal mag aanschaffen!

Ook gebruiken in de klas?
Mijn Georello Tech komt van Trendyspeelgoed en het voordeel is dat je dit online kunt bestellen. Wanneer je voor 17.00 besteld, dan heb je het de volgende dag al in huis. De basisset bevat 230 onderdelen en kost €24,95. Het geeft de kinderen gegarandeerd uren speelplezier!

review Straws & connectors 3

De prachtige foto’s zijn door Annemarie v/d Heuvel gemaakt. 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. M

    Hoi Linda,

    Ik zoek een leuk cadeau voor mijn 4-jarige en keek naar straws and connectors of joinks. Jij kent allebei, heb je een voorkeur?

    Groeten, M

    1. Het is allebei mooi materiaal. De kinderen uit mijn klas vinden straws and connectors het leukste!

Geef een reactie