Je bekijkt nu Themahoek: reisbureau

Themahoek: reisbureau

De laatste weken van het schooljaar werken we rondom het thema ‘Zomer‘. Ik heb samen met de kinderen van groep 2/3 een reisbureau opgericht. We hebben gesproken over wat een reisbureau is en wat je allemaal nodig hebt om een reisbureau op te starten.

Bekijk ook mijn themahoek over de camping. 

Als startactiviteit heb ik met de kinderen de wereldkaart bekeken. Waar ligt Nederland en waar ben je wel eens op vakantie geweest? Waar komt je familie vandaan? We hebben al een heleboel plakkers geplakt.

De kinderen waren erg onder de indruk en raakten niet uitgekeken! Ontzettend leuk om eens samen met de kinderen te doen!

Daarna hebben de kinderen die dat wilden een reclameposter over hun favoriete vakantieland gemaakt. Ook kinderen die regelmatig naar hun ‘vaderland’ gaan mochten dit doen.

Zij kunnen andere kinderen  weer informatie geven over hun land.  De kinderen waarderen het erg als ze hiervoor de ruimte krijgen.

Wil je meer weten over thematisch werken en spelenderwijs leren? Bekijk dan mijn E-book ‘Spelenderwijs leren in groep 3‘.

Thema reisbureau

Thema reisbureau

DSC_2759-2Thema reisbureauThema reisbureauIk heb de inrichting van de hoek vrij simpel gehouden. Wat praktische dingen als een telefoon, pennen, boekingsformulier en een kassa. En daarnaast heb ik de hoek aangekleed met een wereldbol, wereldkaart, een atlas en een paar  vakantiefolders.

De hoek is nog niet klaar hoor, volgende week wil ik de kinderen een open-dicht bordje laten maken, meer vakantiefolders neerleggen, ansichtkaarten laten maken en met de kinderen prijslijsten bedenken.

En we komen vast samen tot nog meer ideeën! Toch wilde ik dit alvast delen, zodat jullie ook  geïnspireerd raken om ermee aan de slag te gaan. Ik ben benieuwd hoe jullie de hoek nog verder zouden uitbreiden.

Laat hieronder gerust een reactie achter!

Themahoek reisbureau

Thema reisbureau

Thema reisbureau

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Naomi Ridder

    Beste Linda,

    Ik zag op een forum dat jij een opzet hebt voor een thema ‘reisbureau’. Wij willen schoolbreed gaan werken. Zou jij mij dit opzet misschien kunnen sturen?
    dit zou al een mooi begin zijn.

Geef een reactie