Je bekijkt nu Themahoek: camping

Themahoek: camping

Gisteren deelde ik het reisbureau van groep 2/3 en vandaag wil ik jullie graag kennis laten maken met onze camping. Wanneer je een reisje geboekt hebt dan moet je natuurlijk ook echt op vakantie kunnen gaan.

Ik heb de huishoek helemaal leeg gehaald en er campingspullen ingezet. Twee leerlingen hebben samen de tent opgezet en een leerling heeft het zwembadje opgezet. De rest heb ik later toegevoegd.

Wat staat er allemaal?
Op de grond ligt een kunstgrasmat, deze komt van internet. Ik zag ze ook bij de Action (volgens mij rond de 5 euro). Naast de tent heb ik een visvijver gemaakt van blauwe vuilniszakken. Het tentje komt van Lobbes.

Net als het zwembadje en de houten barbecue. De kinderen kunnen de baby in het zwembadje doen, lekker barbecuen en vissen in de vijver.

Themahoek: camping

Themahoek: camping

Themahoek: campingWat staat er allemaal? Op de grond ligt een kunstgrasmat, deze komt van internet. Ik zag ze ook bij de Action (volgens mij rond de 5 euro). Naast de tent heb ik een visvijver gemaakt van blauwe vuilniszakken. Het tentje komt van Lobbes. Net als het zwembadje en de houten barbecue. De kinderen kunnen de baby on het zwembadje doen, lekker barbecuen en vissen in de vijver. Om de hoek heb ik de camping wasserette gemaakt. Heel simpel met een houten wasmachine, een wasrek en twee lege flessen wasmiddel. Grappig toch!

Themahoek: camping

Er ligt genoeg speelgoed om heerlijk te kunnen spelen, maar ook weer niet teveel. Ik gebruik liever minder speelgoed, zodat het wat netter blijft en het functioneler wordt ingezet.

De kinderen (ook de jongens) vinden het heel leuk om met de pop te spelen. Ik vind het belangrijk dat alles binnen het thema past, dus ik ben op zoek gegaan naar mooie zomerkleding.

Ik heb drie leuke zomersetjes voor de babyborn gekocht. Een schattig badpakje en nog twee gewone kledingsetjes.

Themahoek: camping

Dat gaat vast uren speelplezier opleveren! Zo zie je maar dat je met een beperkte ruimte en weinig spullen toch een hele leuke hoek kan maken. Zou je nog iets toevoegen of anders doen? Laat het me weten in een reactie onderaan dit bericht!

Waarschijnlijk vind je het maken van een ijssalon ook wel leuk!

Wil je meer weten over thematisch werken en spelenderwijs leren? Bekijk dan mijn online cursus ‘Spelenderwijs leren in groep 3‘.

Themahoek camping

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Joline

    Leuk! Wij hebben nu ook een camping met een tentje, een BBQ, parasol, ed. Ik vraag me af of jullie een budget hebben om de hoeken aan te kleden. Wij hebben geprobeerd om kinderen zelf dingen mee te laten nemen en ouders om hulp te vragen, maar dit werkt niet echt..

    1. Wij hebben twee jaar geleden een budget gekregen om bij de thema’s van Lijn 3 spullen te kopen. Dit was ongeveer 50 euro per thema. Heel fijn, want dan kan je het ook echt aankleden.

Geef een reactie