Je bekijkt nu 8 leuke spelletjes voor onderweg
Binnen een paar dagen staat de vakantie voor de deur en veel ouders gaan met de kinderen op vakantie. In dit artikel vind je 8 spelletjes voor onderweg.

8 leuke spelletjes voor onderweg

Binnen een paar dagen (of weken) staat de vakantie voor de deur en veel ouders gaan met de kinderen op vakantie. Ik kan me voorstellen dat het een hele opgave is om de kids in de auto of vliegtuig te vermaken.

Daarom heb ik 8 spelletjes voor onderweg verzameld die kinderen op een leuke manier kunnen bezighouden. Zijn de kinderen ook hierop uitgekeken dan kan altijd nog de ipad uit de tas gehaald worden…

Magneetspellen
Voor onderweg zijn magneetspellen ontzettend handig. De onderdeeltjes raken niet snel kwijt en het spel kan makkelijk weggelegd worden. Dit magneetboek met auto’s is ontzettend leuk of dit magneetboek over mode. Wanneer je op Pinterest zoekt op ‘Magnetic travel games’ dan vind je ook veel leuke ideeën.

Autobingo
Op internet vind je ontzettend veel verschillende versies van Autobingo. Een leuke manier om de kinderen een paar minuten bezig te laten zijn. De kinderen krijgen een bingokaart en gaan op zoek naar de afbeeldingen op de kaart (bijvoorbeeld een rode auto of een stoplicht).

Wie heeft als eerste de kaart vol? Je kunt de kaarten ook lamineren zodat je het spel vaker kunt spelen.

Luisterboek
Op een gegeven moment hebben de kinderen misschien even geen zin om te spelen, maar willen ze liever wat achterover hangen en uitrusten.

Een luisterboek is dan een erg goed idee. Je kunt echt hele leuke luisterboeken vinden. Ik heb mijn favorieten al eens eerder gedeeld.

Lego
Ik vond een heel leuk idee op de website van ‘Fun at home with kids‘. Zij gebruikte dit idee om rustig uit eten te gaan, maar ik denk dat je het ook prima voor op reis kunt gebruiken. Neem een plastic bakje en doe hier wat legoblokjes en/of poppetjes in.

Door deze bouwkaarten toe te voegen kunnen ze nog doelgerichter aan de slag. Super leuk! Door een stuk legoplaat op het doosje te plakken kunnen de kinderen ook hierop bouwen.

Binnen een paar dagen staat de vakantie voor de deur en veel ouders gaan met de kinderen op vakantie. In dit artikel vind je 8 spelletjes voor onderweg.

Papieren aankleedpoppetjes
Als kind was ik gek op papieren aankleedpoppetjes. Ik ontwierp zelf kleding en heb heel wat uren doorgebracht met het knippen en kleuren. Ik denk dat dit ook heel leuk is om onderweg te doen.

Download bijvoorbeeld deze leuke prinsessen poppetjes die kinderen zelf kunnen inkleuren of ga voor deze te gekke retro poppetjes. Knip de poppetjes uit en stop ze in een mooi doosje.

Ben je heel creatief en handig, dan kun je ook leuke aankleedpoppetjes van vilt maken. Ik denk dat dit wel langer mooi blijft.

Penguins on ice
Bij mij in de klas (groep 2/3) vinden ze het super leuk om het spel Penguins on ice te spelen. Dit spel is bedoeld voor één persoon en eigenlijk een soort puzzel.

De uitdaging is om elk puzzelstuk de juiste vorm te geven zodat de ijsschotsen samen op het spelbord passen én alle pinguins op de juiste plaats terecht komen.

Er zijn 60 uitdagingen, van makkelijk tot razend moeilijk. Er is ook een reisvariant, deze is wel wat compacter.

Waterworld
Dit spel spelen mijn kinderen ook graag in de klas. Het heeft qua idee wel wat weg van het spel Penguins on ice, maar is iets goedkoper.

Het ideale van Waterworld is dat alle puzzelstukken magnetisch zijn wat dit het reisspel bij uitstel maakt. Ook dit spel is voor één persoon. Hierbij zitten 48 opdrachten waar de kinderen wel even zoet mee zijn.

Kleurspullen
Net als een ‘lego kit’ kun je ook heel goed een ‘kleur kit’ maken. Zorg voor een groot bakje en stop hier kleine potloden of krijtjes in. Je kunt kleurplaten uitprinten, maar ook kleine post-it briefjes erbij doen. Handig: gebruik een leeg dvd-hoesje als basis.

Heb je nog meer ideeën om de kinderen onderweg te vermaken? Laat dan hieronder een reactie achter.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Yvonne

    Leuke en handige tips. Wij doen vaak auto bingo zonder een kaart. Ik ga dus zeker even op internet zoeken. Want wij reizen niet mega lang, naar de Belgische Ardennen, dat is ongeveer 6 uur. De stops nog niet meegerekend. Dus we moeten ze wel even bezig houden. Milan speel ook graag met zijn auto’s dan rijd hij over de stoelen en het raam enzo. En de andere twee gamen, maar dat wil ik niet de hele reis..

    1. Goed om te horen, hopelijk kun je er iets van gebruiken voor je reis. Geniet van je vakantie!

Geef een reactie