Je bekijkt nu 3x uitdagend constructie speelgoed

3x uitdagend constructie speelgoed

Ik ben een groot voorstander van uitdagend constructie speelgoed. Kinderen kunnen hier echt hun fantasie in kwijt en het is ontzettend goed voor de fijne motoriek. Daarnaast is het speelgoed voor zowel jongens als meisjes leuk.

Ik heb de afgelopen jaren heel wat mooi constructie speelgoed mogen reviewen. Er staat dan ook veel speelgoed van mij in de klas. Het valt mij op dat naast het bekende lego en kapla er drie grote favorieten zijn.

Lees ook: Wat is het belang van spel voor de ontwikkeling?

Straws & connectors
De kinderen in mijn klas (vooral de meiden) zijn hier echt helemaal weg van. Doordat de rietjes buigzaam en heel stevig zijn kun je er echt van alles mee maken. In de verpakking zitten al een aantal bouwvoorbeelden bijgesloten en op de website strawsandconnectors kun je er nog meer vinden.

et liefst bouwen de kinderen huizen, maar soms komen er ook andere bouwwerken voorbij. Af en toe moet ik zelfs de kinderen ‘dwingen’ om iets anders te kiezen, anders spelen ze er elke dag mee.

Dit speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Het fijne is dat dit speelgoed elk kind uitdaagt op zijn eigen niveau. Ze kunnen heerlijk hun fantasie erin kwijt of ze bouwen iets na van een voorbeeld. Het vergroot het ruimtelijk inzicht en verbetert de fijne motoriek.

Straw’s & Connectors kost €39,95 en is te koop bij Amazon.

review Straws & ConnectorsGeorello Tech
Met stip op nummer twee staat het construtiespeelgoed ‘georello tech’. Dit vinden vooral de jongens ontzettend leuk. Het vraagt wel wat meer inzicht, dus het is echt uitdagend materiaal.

En daarnaast ook erg geschikt voor wat oudere kinderen. Je kunt alles in beweging zetten door middel van de kunststof ketting die je zelf op lengte kunt stellen. Het leuke is dat je ook diagonaal kunt bouwen wat kinderen veel creatieve vrijheid geeft.

Het speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Het materiaal is in de onderbouw geschikt als plusmateriaal, maar kan zeker in de midden- en bovenbouw door alle kinderen worden gebruikt.

Georello Tech kost €24,99 en is te koop bij Bol.com.

Georello TechJoinks
Wat ook echt niet in het rijtje mag ontbreken is het speelgoed Joinks. Het lijkt een beetje op Staws & Connectors, maar bij dit materiaal worden houten stokjes en zuignappen gebruikt.

Het grootste voordeel is dat ze allerlei soorten geometrische vormen kunnen maken. Een ander pluspunt is dat het heel stevig is, vooral wanneer je aan de onderkant de gele connecties met zuignap gebruikt. Hierdoor blijft het beter staan en gaat het bouwwerk minder snel kapot.

Joinks is te gebruiken door kinderen vanaf 3 jaar oud en stimuleert de creativiteit en de fijne motoriek. Het materiaal is heel makkelijk in gebruik.

De kinderen kunnen zonder problemen bouwwerken in elkaar zetten en weer los halen. Daarnaast is het zeer veilig in gebruik en gemaakt van hoge kwaliteit materiaal.

Joinks kost €54,89 en is te koop bij Bol.com.

Review: Joinks, de onervaren bouw ervaring

Heb jij nog een tip voor uitdagend constructie speelgoed? Laat het weten in een reactie!

 

 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Anne-Margreet

    Leuk dat je ook zo positief bent over straws and connectors. Ik gebruik het al jaren en het blijft favoriet. De jongens bouwen prachtige raketten ;)

    1. Esther

      Is het niet te breekbaar? Adviseer je voor groep 5 Straw’s & Connectors of Joinks? Het gaat vooral om de regenachtige pauzes in het continurooster die een half uur duren.

Geef een reactie