Je bekijkt nu Spel van de maand: ‘Ik ga op reis en neem mee..’

Spel van de maand: ‘Ik ga op reis en neem mee..’

De Kinderboekenweek komt er weer aan en dit jaar is het thema ‘Reis mee’. Een thema waar bijna elk jaar wel aandacht aan wordt besteed in de onderbouw.

Daarom delen we in deze blog een leuk en gratis spel, dat goed te gebruiken is tijdens de Kinderboekenweek, maar ook zeker nog later in het jaar van pas kan komen!

Instructies

Het bordspel kan gespeeld worden met maximaal 4 spelers. Elke speler heeft een eigen voertuig en een verzamelkaart voor zich. Het spelbord ligt in het midden.

Het doel van het spel is dat de spelers alle spullen op hun verzamelkaart verzamelen. Ze gaan namelijk op reis en nemen mee… flippers, een bal, zonnebrand, een zwembroek etc. Ze verzamelen de spullen door met hun voertuig op hetzelfde plaatje op het spelbord te komen.

Kinderboekenweek

Om de beurt wordt er gegooid met de dobbelsteen. De spelers mogen in alle richtingen op het spelbord bewegen. Ze mogen niet meer stappen zetten dan ze hebben gegooid, maar wel minder als ze zo op een plaatje terecht kunnen komen dat ze moeten verzamelen. Staat het plaatje op hun verzamelkaart dan leggen ze hier een kofferkaartje op.

Bij wie zitten alle spullen als eerste ‘in’ de koffer?

Op zoek naar meer spellen?

Wist je dat Linda en Joy (JUV.) ook twee spellenpakketten hebben gemaakt die goed te gebruiken zijn tijdens de Kinderboekenweek. Het ene pakket is speciaal voor de kleuters en het andere speciaal voor groep 3. Alle spellen zijn gericht op voertuigen en/of reizen.

Je kunt de spellenpakketten los in de webshop bestellen, maar ook als bundel met 5 euro korting.

Spel reizen vervoer

Joy van Veen

Joy van Veen werkt als leerkracht in groep 1/2 op een basisschool. Ze heeft de Academische PABO gedaan, een Master Orthopedagogiek afgerond en haar hart ligt bij het lesgeven aan het jonge kind. Naast het voor de klas staan is ze werkzaam als orthopedagoog op een leerproblemenpraktijk. In haar vrije tijd deelt ze haar ideeën en ervaringen op social media onder de naam JUV.

Geef een reactie