Je bekijkt nu Black Friday spellen bol.com

Black Friday spellen bol.com

De hele week zijn er bij bol.com allerlei leuke acties vanwege Black Friday. Vandaag zijn heel veel spellen in de aanbieding. Welke spellen zijn echt handig om in de klas te hebben en hoe kun je er een educatief sausje overheen gieten? Ik geef bij 5 spellen tips en ideeën:

In deze blog maak ik gebruik van affiliatelinks.

1. Pim Pam Pet

Heeeeeel lang geleden, toen ik nog klein was speelde ik vaak op zondagmiddag met mijn neefjes en nichtjes bij mijn opa en oma het spel ‘Pim Pam Pet’. Ik denk dat jij het spel ook wel kent.

De kinderen draaien aan de schijf en er komt een letter tevoorschijn. Daarna pak je een kaartje en lees je de vraag. Je moet dan zo snel mogelijk bijvoorbeeld een jongensnaam of dier met de gedraaide letter noemen.

Aangezien de letters op de draaischijven hoofdletters zijn, is dit een leuk spel om de hoofdletters spelenderwijs te oefenen. Maar het is ook een goede oefening om het technisch lezen te oefenen. De lastige kaartjes kun je eruit halen.

Klik hier om het spel bij bol.com te bekijken.

2. Twister

Natuurlijk kun je Twister op de bekende manier spelen, maar het is natuurlijk nog beter om er een educatieve oefening van te maken. In plaats van de kleuren noem je bijvoorbeeld een som.

De kinderen moeten dan op het goede antwoord (die staan op de stippen) gaan staan. Maar je kunt ook woorden of letters oefenen. Op de website van juf Anja staan nog meer suggesties.

Klik hier om het spel bij bol.com te bekijken.

3. Rummikub

Het alombekende spel Rummikub mag zeker in groep 2/3 niet ontbreken! Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt de slimste combinaties? Ben jij degene die het eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.

Voor het leren omgaan met de getallrij en het herkennen van buurgetallen is ‘Rummikub‘ een heel leerzaam spel. Het spel is op zichzelf al educatief genoeg.

Klik hier om het spel bij bol.com te gebruiken.

4. Vier op een rij

Ook het spel Vier op een rij kun je binnen de klas goed inzetten. Schrijf op witte etiketten bijvoorbeeld sommen of woorden en plak deze op de stenen. Wanneer het kind de som kan oplossen of het woord kan lezen mag hij de steen binnen het spel gebruiken.

Klik hier om het spel bij bol.com te bekijken.

5. Reuze ganzenbord

En wat dacht je van het spel ganzenbord? Dit is trouwens een grote versie, ideaal dus om met een groepje kinderen te spelen. Je kunt dit weer bij verschillende doelen gebruiken. De kinderen moeten bijvoorbeeld eerst een bepaalde som oplossen, een dicteewoord goed opschrijven of een zin ontleden voordat ze met de dobbelsteen mogen gooien.

Klik hier om het spel bij bol.com te bekijken.

Welk spel zou jij in de klas willen gebruiken?

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie