Je bekijkt nu Speeltafel Noordpool

Speeltafel Noordpool

Al eerder deelde ik een speeltafel rondom het winterbos, maar in deze blog wil ik graag wat ideeën geven voor de speeltafel noordpool. Dit is namelijk een erg leuk en interessant thema voor de middenbouw.

Thema Noordpool

In Nederland komen de strenge winters met veel sneeuw en ijs niet vaak meer voor. Om toch dit soort themawoorden te kunnen bespreken kun je het koppelen aan het thema Noordpool.

Met kleuters kun je werken rondom de boeken over Lars de kleine ijsbeer en in de middenbouw kun je meer gaan kijken naar het leven op de Noordpool. Welke dieren leven daar? Hoe is het voor de mensen om daar te wonen? Mocht je hier inspiratie voor nodig hebben, dan kun je mijn blog over dit thema nog eens lezen.

Speeltafel noordpool

Speeltafel Noordpool

Het leven op de Noordpool kunnen de kinderen naspelen door middel van een speeltafel. Ik heb een begin gemaakt, maar deze zou nog verder aangevuld kunnen worden.

Als basis ligt er een wit fleecekleed van de Action. De berg heb ik gemaakt door onder het kleed een houten huisje te plaatsen. De ijsschotsen heb ik gemaakt van kleine papieren taartbordjes. Deze heb ik bij de Albert Heijn gekocht.

Voor het water heb ik een blauw en wit sjaaltje gebruikt. Dit was een pakket van 15 gekleurde danssjaaltjes dat ik via Amazon heb gekocht.

In het water liggen de druppels van Grapat. De pooldieren zijn van het bekende merk Sleich. Maar je hoeft echt niet perse deze dieren te kopen. Ik spaar ze voor mijn dochter en verzamel ze voornamelijk via Marktplaats.

Over Marktplaats gesproken, daar heb ik ook het Playmobil vandaan. Dit zou je nog verder aan kunnen vullen met andere poppetjes, stoeltjes, een kampvuur etc.

Aanvullingen

Uiteraard kunnen de kinderen helpen bij het inrichten van de speeltafel. Zo kan er bijvoorbeeld een achterwand met het Noorderlicht worden geschilderd, een wak worden gecreëerd of materialen als een vishengel worden geknutseld.

Hoekenwerk

Wil je de overgang van kleuter naar schoolkind verkleinen en aan de slag met spelend leren? Tijdens de cursus ‘Hoekenwerk in groep 3’ krijg je alle ins en outs om hier doelgericht mee aan de slag te gaan.

Tip! Ben je op zoek naar spellen rondom de Noordpool? Dan moet je dit spellenpakket zeker eens bekijken.

Speeltafel thema noordpool

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie