Je bekijkt nu Intro themaweken rondom ‘buitenspelen’

Intro themaweken rondom ‘buitenspelen’

Wat is er leuker voor kinderen dan avontuurlijk buitenspelen met vriendjes? Buiten gaat een nieuwe wereld voor hen open en tijdens het spelen leggen ze een stevige basis voor later. Buitenspelen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Maar liefst 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week vrij buiten. En dat terwijl buitenspelen kinderen vrolijk en blij maakt. En nog belangrijker: buitenspelen prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.

Juist in een tijd waarin 80% van de kinderen niet genoeg beweegt en veel speelomgevingen zijn verwaarloosd, kan er niet voldoende aandacht naar uitgaan. 10 juni is het weer Nationale Buitenspeeldag en daarom draait het de komende twee weken op klasvanjuflinda.nl om ‘buitenspelen’.

Wat kun je verwachten?
Ik richt mij de komende weken op het buitenspel op school. Doordat kinderen ervaren dat buitenspelen op school leuk is, zullen ze dit na schooltijd ook willen doen. Maar hoe doe je dit? In een aantal artikels wil ik je laten zien op welke manieren je het buitenspelen voor kinderen leuker kunt maken.

Onderwerpen die o.a. aan bod zullen komen zijn:

– Het belang van buitenspelen
– Verschillen tussen kinderen tijdens buitenspel
– De speelplaats als krachtige leefomgeving
– Groene schoolpleinen
– De eisen van goed buitenspeelgoed
– Review van de map ‘Buitenspelen’ en het boek ‘Buitenspelen in het zonnetje’.
Leuke winactie in samenwerking met Trendyspeelgoed.

Heb je nog vragen of aanvullingen? Laat dan gerust een reactie achter!

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie