Lang leve het groene schoolplein!

Misschien heb je het interview met Nina van Enckevort al wel gelezen. Via een oproepje op Facebook kwam ik in contact met haar. Ze werkt op Kindcentrum Onder de Linde in Hegelsom en het schoolplein heeft een metamorfose ondergaan nadat zij een onderzoek heeft gedaan over het inrichten van het schoolplein als rijke speelleeromgeving. In het interview vertelt ze er van alles over en kun je verschillende foto’s bekijken.

Ook bij Annet Nikkels hebben ze een groen schoolplein. Ze werkt op de Daltonschool Jan Ligthart in Zutphen en het nieuwe schoolplein staat in het teken van ‘Natuurlijk spelen’. Op dit schoolplein vind je van alles: een klimboom, hutjes van wilgentakken, een moestuin en nog veel meer. Bekijk de foto’s en laat je inspireren!

Ook leuk: 3 redenen waarom buitenspelen belangrijk is. 

Super bedankt voor de inspirerende foto’s Annet! Hebben ze bij jullie ook zo’n mooi schoolplein en wil je dit ook graag laten zien? Ik ben erg benieuwd naar foto’s!

 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie