Je bekijkt nu 5 leuke uitjes in Utrecht

5 leuke uitjes in Utrecht

Over een paar weken staat de zomervakantie voor de deur. Zes weken lang hebben de kinderen vakantie en kunnen ze even loskomen van school. Voor ouders niet altijd even gemakkelijk, want hoe houd je de kinderen zo lang bezig?

Ik heb daarom leuke educatieve zomeruitjes per provincie op een rij gezet. Buitenactiviteiten waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Vandaag deel ik vijf leuke uitjes in Utrecht.

De Boswerf in Zeist
Aan de rand van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt bezoekerscentrum De Boswerf, een prachtige, groene locatie middenin het Zeisterbos. Kinderen kunnen zich uitleven in het natuurspeelbos.

Het bezoekerscentrum beschikt over een kleine, gezellige horeca, terras, kleine beestjestuin, eetbare voorbeeldtuin, bloemen- en kruidentuin en een bijenstal. De Boswerf heeft een gevarieerd aanbod van wandelingen, fietstochten en educatieve doe- en speurtochten.

Geofort in Herwijnen
Kom naar het spannende forteiland waar alles in het teken staat van kaarten en navigatie. Je gaat buiten en binnen het experiment aan met oude maar ook moderne geo-technieken. Je raakt gedesoriënteerd in de donkere ondergrondse gang.

Je wordt uitgedaagd in het doolhof en raakt gefascineerd door kaartschaal en projecties in de Kazerne.  Ook kun je speuren, klauteren en spelen en met water in de Vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer.De zomervakantie staat voor de deur. Daarom heb ik 5 leuke uitjes in Utrecht op een rij gezet. Heerlijke buitenactiviteiten!

Speelpad Beerschoten de Bilt
Op landgoed Beerschoten is een actieve wandelroute voor kinderen uitgezet. Beleef het bos buiten de paden! Leg onderweg de routefolder op de kompasrozen en ontdek welke opdracht erbij hoort.

De route is ongeveer 1 kilometer en goed begaanbaar voor kinderwagens. De folder van Speelpad Beerschoten is verkrijgbaar in Paviljoen Beerschoten en kost 1 euro.

Waterliniemuseum in Bunnik
In dit stoere familiemuseum ontdek je van alles over de verdediging van Nederland door de inzet van water. Mensen uit verschillende tijden nemen je mee in hun belevenissen en als de maquette van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in stelling wordt gebracht, kun je zelf ervaren hoe de linie werkt!

Kom kijken hoe het fort er oorspronkelijk uitzag en geniet van de bijzondere natuur. Tijdens je zwerftocht over het fort kun je je in de historische gebouwen verder verdiepen in fortenbouw, het leven van de soldaten, de aanval en verdediging en de Romeinen die hier eeuwen geleden al een fort stichtten.

Speelbos Nieuw Wulven Houten
Dicht bij Houten ligt het bos Nieuw Wulven. In dat bos is speciaal voor kinderen een Speelbos aangelegd. Hier mogen zij buiten de paden komen en lekker spelen, met takken slepen, hutten bouwen en rond het water spelen.

Niet met traditionele speeltoestellen, maar met natuurlijke objecten waarbij ze hun fantasie kunnen gebruiken. Op deze manier wordt de beleving van de natuur vergroot. Een fantastische plek voor kinderen uit de hele regio om naar toe te gaan.

Weet jij nog een leuk uitje in de provincie Utrecht? Laat het dan hieronder in een reactie weten.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie