Je bekijkt nu 5 leuke uitjes in Gelderland

5 leuke uitjes in Gelderland

Het midden heeft vanaf vandaag zomervakantie, maar voor de rest van het land duurt het ook niet lang meer. Zes weken lang hebben de kinderen vakantie en kunnen ze even loskomen van school. Voor ouders niet altijd even gemakkelijk, want hoe houd je de kinderen zo lang bezig?

Ik heb daarom leuke educatieve zomeruitjes per provincie op een rij gezet. Buitenactiviteiten waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Vandaag deel ik vijf leuke uitjes in Gelderland.

Lees ook: 5 educatieve uitjes in Utrecht.

Speelbos Schuytgraaf Arnhem
In het speelbos aan de woonwijk de Schuytgraaf in Arnhem vind je allerlei spannende plekken. Bouw je eigen hut in het donkere bos, of kom lekker kliederen met water bij de waterpomp. Voor de durfals hangen er spannende bruggen boven het water. Moegespeeld? Bijkomen kan op de picknickplek.

De Spelerij Dieren
De Spelerij is een uniek speel- doe- en ontdekpark. Er staan kunstwerken en speelobjecten die bedacht zijn door beeldend kunstenaar Jos Spanbroek. Het zijn fantasievolle constructies die je zelf in beweging kunt zetten en waar je mee kunt spelen.

Ook is er een werkplaats waar je zelf kunststukken kunt maken. Je kunt plastic buigen, figuurzagen, piepschuim snijden, vacuüm vormen, naamplaatjes slaan, een verf-spettertekening maken en metaal bewerken met echt gereedschap. De zomervakantie staat voor de deur. Daarom heb ik 5 leuke uitjes in Gelderland op een rij gezet. Heerlijke buitenactiviteiten!Speurtochten Veluwezoom Rheden
Bij Bezoekerscentrum Veluwezoom kun je het hele jaar door op avontuur! Voor elke leeftijdsgroep hebben ze een geschikte speurtocht. Ontdek Nationaal Park Veluwezoom en doe onderweg leuke en soms spannende opdrachten. ‘Victor Vos’ en ‘Dierenmanieren’ zijn leuke speurtochten voor de zomer.

Fort Pannerden Doornenburg 
Kom naar Fort Pannerden middenin het rivierlandschap, en trotseer water, aarde, lucht en vuur. Al 150 jaar strijdt het fort met deze elementen. Kies een van de interactieve programma’s en ga op ontdekking.

Wil je iets actief en avontuurlijks, of juist heel relaxed? Je vindt een schat aan spannende verhalen! Ontdek bijvoorbeeld het geheim van soldaat Willem Derksen.

Slot Loevestein in Poederoijen
In het kasteel, de voorburcht en het soldatendorp is voor iedereen van alles te beleven. In het museum leer je over Hugo de Groot, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie.

Met spellen kom je meer te weten over kruit en wapens, en in de kelder kun je de ervaring van hoogwater voelen. Iedereen krijgt een sleutel om alles mee te kunnen ontdekken. Beleef het!

Weet jij nog leuke uitjes in Gelderland? Laat het dan hieronder in een reactie weten.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie